Που θα κάνουμε και φέτος τις βουτιές μας ;;;


Αν σε κάποιο πράγμα είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικοί σαν "φυλή" είναι στο που θα ρίξουμε την επόμενη μας βουτιά . Ευτυχώς έχουμε την τύχη να έχουμε μια πλειάδα βραβευμένων παραλιών πραγματικά στα πόδια μας !
Είναι γνωστό ότι ο δήμος μας για δεύτερη συνεχή χρονιά κατακτά τη δεύτερη θέση πανελλαδικώς με τις περισσότερες βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες .

Η γαλάζια σημαία αποτελεί ένα ευρωπαικό θέσμο βράβευσης παραλίας ή μαρίνας , αφού πρώτα διαθέτουν ειδικά κριτήρια όπως υψηλά επίπεδα ασφάλειας ( ναυαγοσώστη , πρώτες βοήθειες κλπ ) , περιβαλλοντική διαχερίση ( τακτικός καθαρισμός , wc κλπ ) και υψηλή ποιότητα νερών κολύμβησης με τιμές για κάποιες ουσίες χαμηλότερες του ορίου .
Εντός λοιπόν , ή ελάχιστα χιλιόμετρα από την πόλη μας μπορούμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας , εκτός από τις παραλίες των μεγάλων ξενοδοχείων , στο Αμμούδι , στον Αλμυρό , στα Χαβάνια , στην Κιτροπλατεία , στον Άμμο και στην Αμμουδάρα .
Ο παρακάτω σύνδεσμος μας παρέχει πληροφοριές για την τοποθεσία της κάθε παραλίας ( για τους  επισκέπτες φίλους μας προφανώς ) , αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες για την καθαρότητα και τα ποσοστά χημικών αναλύσεων της δειγματοληψείας κατά τη διάρκεια του έτους !

http://iason.minenv.gr/GMAP2.asp?DHMOS=ΚΡΗΤΗ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ&NOMOS=ΛΑΣΙΘΙΟΥ
abcs