Όλα θα γίνουν καλύτερα αν σταματήσουμε να βλέπουμε τους τουρίστες σαν κουμπαράδες!

"Παίρνω αφορμή τους δύσκολους καιρούς που παιρναει όλος ο Κοσμος λόγω ΔΝΤ κ η χώρα μας χρειάζεται τον τουρισμό όσο τίποτα άλλο αυτή την στιγμή Λοιπόν ήρθαμε για διακοπές στην Κρήτη κ ήρθαμε στο μόνο φοινικοδασος που εχει απομείνει μια που η της πρεβελης το καψανε.

3,5€ για το παρκινκ 9€ για ξαπλώστρες.  Το σύνολο 12,5€ με το καλημέρα. Που πας ρε καραμητρο που λένε κ στο χωριό μου έτσι αντι για τουρίστες θα μείνετε εσείς κ οι ξαπλώστρες Τουλάχιστον βάλτε μέσα στην τιμή 2 καφεδακια όπως κάνουν όλοι σε παρά πολλά μέρη της Ελλάδας Νομίζω έτσι αντι για μπροστά πάμε πίσω! Να σημειώσω για να είμαι δίκαιος ότι αν έχεις δική σου ομπρέλα μπορείς να την βάλεις όπου θέλεις άνετα χωρίς να σου πούνε κάτι Επίσης χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος σαν να πήρε το μάτι μου κάποιους γνωστούς εκεί στο παρκινκ τους αφήνουν να παρκάρουν χωρίς εισιτήριο!!"


Αυτά διαβάσαμε στο www.tro-ma-ktiko.blogspot.com και προβληματιστήκαμε με όσα αναφέρει ο επισκέπτης της περιοχής μας.

Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Μας ενοχλεί αφάνταστα η έπαρση των "Αθηναίων" κατά κύριο λόγο τουριστών οι οποίοι ενώ στην Αθήνα ακόμα και για να αναπνεύσουν πληρώνουν (που λέει ο λόγος), όταν πηγαίνουν διακοπές απαιτούν τα πάντα να είναι εξευτελιστικά φτηνά. Λες και εμείς οι επαρχιώτες ζούμε πάνω στα δέντρα και τρώμε χόρτα από τα χωράφια άρα δεν έχουμε άλλες ανάγκες να καλύψουμε, οπότε πρέπει να εκπληρώνουμε τις (πολλές φορές) υπερβολικές απαιτήσεις τους τζάμπα και να λέμε και ευχαριστώ.

Ο κύριος μας απειλεί ότι επειδή πλήρωσε 12.5 ευρώ για να επισκεφτεί το Βάι θα μείνουμε εμείς και οι καρέκλες. Μάλλον ξεχνάει πόσο πληρώνει για να πάει να κάνει το μπάνιο του στις παραλίες τις Αττικής (που πρέπει να πληρώσει και είσοδο!) και που προφανώς δεν συγκρίνονται με το Βάι. Επίσης μπορούσε κάλλιστα να απλώσει την πετσετούλα του χωρίς να αναγκαστεί να πληρώσει τα 9 έξτρα ευρουλάκια! Όχι, όμως! Θέλουμε και τον σκύλο ολάκερο και την πίτα χορτάτη! Και να έχουμε ξαπλώστρες και ομπρέλα για να μην μας χαλάσει το image και να μην πληρώσουμε!

Από την άλλη όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει δίκιο σε κάποια πράγματα. Δεν μπορούμε σε τέτοιες εποχές να εξακολουθούμε να βλέπουμε τους τουρίστες σαν κουμπαράδες. Προφανώς όταν κάποιος πηγαίνει διακοπές έχει πολύ αυξημένα έξοδα. Ξενοδοχείο, φαγητό αναγκαστικά τουλάχιστον μία φορά την ημέρα σε ταβέρνα, ποτά, καφέδες, βενζίνες κλπ. Το να πληρώνουν καθημερινά και τουλάχιστον 10 ευρώ για να κάνουν ένα μπάνιο είναι ένα ποσό μη αμελητέο. Για 10 πχ μέρες διακοπών θέλεις 100 ευρώ μόνο για να πας στην θάλασσα! Φανταστείτε όλα τα υπόλοιπα έξοδα.

Κακά τα ψέμματα τα πορτοφόλια έχουν αρχίσει να αδειάζουν επικίνδυνα, όποτε πρέπει όλοι να λογικευτούμε. Ας λάβουμε λοιπών υπόψη μας αυτά που μας καταλογίζουν οι επισκέπτες της περιοχής μας και ας αρχίσει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να πράττει ανάλογα στο μερίδιο που του αναλογεί (αναφερόμαστε κυρίως σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό).

Υ.Γ.  Α, και η ιδέα με τον τσάμπα καφέ μαζί με τις ξαπλώστρες δεν είναι καθόλου κακή. Την πραγματοποιούν κατά κόρον στην δυτική Κρήτη και πολύ μας άρεσε όπου την είδαμε! Έτσι δεν το σκέφτεσαι καν ότι έχεις πετάξει τα λεφτά σου για δύο ξαπλώστρες!
  
abcs