Περάστε κόσμε...

Είναι θλιβερό ότι οι μαθητές με μέσο όρο 0,9 περνάνε στις σχολές . Μετά από 4-5-6 χρόνια θα έχουν προσπεράσει τους άριστους του 19-20 και θα έχουν καταλάβει όλες τις σημαντικές θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ίσως και κάποιος με μέσο όρο 0,9 να γίνει κάποτε και πρωθυπουργός.
Κάτι τέτοιους αξίζουμε αφού ολόκληρο το έθνος έχει πέσει σε λήθαργο εδώ και μερικές δεκαετίες. Οι μέτριοι αξίζουν μετριότητες.

Οι ίδιες φυλλάδες που επιχαίρανε για την άρση του 10, τώρα τι φωνάζουν?
Πάντως οι περισσότεροι υποψήφιοι δήλωσαν τις σχολές με γνώμονα το… οικονομικό συμφέρον. Δήλωσαν επαγγελματικούς τομείς με αποκατάσταση, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τους περισσότερους να σπουδάσουν κοντά στο σπίτι τους, για να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα. Φευ! Και μεις που θέλαμε πανεπιστημιακή σχολή στη πόλη μας. Ποιος θέλει να ΄ρθει στου ‘διαόλου τη μάνα’!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Δυστυχώς όλα αυτά γίνονται για να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα και να δώσουν παροδική χαρά σε κάθε υποψήφιο όπως και στην οικόγενεια του καθώς λανθασμένα θεωρείται ότι η εισαγωγή σε μια σχολή θα χαρίσει σίγουρη επαγγελματική επιτυχία στον καθένα.
Έλα ντε όμως που η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.....
Άχρηστες ή πανομοιότυπες σχολές δεξιά και αριστερά , αρκετές από αυτές με χαμηλό επίπεδο φοιτητών και προσωπικού , και τελικά η χαρά της απόκτησης πτυχίου να καταλήγει ο μεγαλύτερος εφιάλτης κατά την ανέυρεση εργασίας!!! Ποσοστά ανεργίας σε δραματικό επίπεδο ενώ οι περισσότεροι απόφιτοι στο θέμα εφοδίων κινούνται γύρω από την μετριότητα.
Επιτέλους πρέπει να ξεπεράσουμε το κόμπλεξ , και αναφέρομαι και στην κοινωνία του τόπου μας ότι όλοι πρέπει να τελειώσουν κάποια ανώτατη ή ανώτερη σχολή!! Υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα ή κάποια τέχνη που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Καμιά δουλεία δεν είναι ντροπή και προφανώς όλοι δεν είναι γεννημένοι για να γίνουν επιστήμονες!

Mαντράκι
abcs