"Τόσο οικεία... Τόσο μακρινά" - μια έκθεση που όλοι πρέπει να επισκεφτούμε!

Όπως έχετε καταλάβει εμείς εδώ στο μαντράκι αγαπάμε πολύ την πόλη μας (όπως ελπίζουμε και εσείς!), είμαστε περήφανοι που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε εδώ, και προσπαθούμε με τον τρόπο μας να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Χαρήκαμε όταν ακούσαμε ότι θα πραγματοποιηθεί έκθεση με παλιές φωτογραφίες της περιοχής μας στην Δημοτική Πινακοθήκη. Και φυσικά την επισκεφτήκαμε για να δούμε πως ξεκίνησαν όλα!


Να αναφέρουμε αρχικά ότι είναι μία από τις καλύτερες εκθέσεις που έχει πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη. Αν και μικρή σε μέγεθος η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από τον Άγιο Νικόλαο και τις γύρω περιοχές, οι οποίες χρονολογούνται από το 1899 έως το 1960. Πραγματικά θαυμάσαμε την ομορφιά του τόπου μας, πριν αρχίσουμε να εγκληματουργούμε πάνω του καταστρέφοντας την φυσική ομορφιά της περιοχής.

Ίσως βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες βάλουμε μυαλό και σκεφτούμε ότι πλέον πρέπει να αποφασίσουμε πως θέλουμε να είναι η πόλη μας, να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό σχέδιο και κάποιες υποτυπώδεις αρχές ρυμοτομίας. (Π.χ. η περιοχή στη οδό αναπαύσεως η οποία πρόσφατα μπήκε εντός σχεδίου πόλεως και άρχισε να οικοδομείται είναι αισθητικά απαράδεκτη - οικίες διαφορετικού στιλ και τεχνοτροπίας έχουν μετατρέψει μια όμορφη περιοχή της πόλης σε ένα άναρχο τοπίο - δέιγμα του ότι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας έλεγχος και σχεδιασμός).

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.
abcs