Να εφαρμοσθεί ο νόμος, βεβαίως βεβαίως (Ηχορύπανσης συνέχεια)

Αγαπητέ, από τη Φασαρία Αγανακτισμένε Πολίτη Ανώνυμε (θα σε αποκαλώ ΦΑΠΑ για την οικονομία του άρθρου),

ζήτησες με άρθρο σου σε Ηρακλειώτικη εφημερίδα, την καλύτερη στιγμή της τουριστικής περιόδου, να εφαρμοσθεί ο νόμος. Όποιο μπαρ περνάει το όριο των 87 ντεσιμπέλ να χαμηλώσει τη μουσική και να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του. Κατάφερες να δυσφημίσεις την πόλη μου σε όλη την Ελλάδα.


Μένω λίγο μετά το ξενοδοχείο «Μιραμπέλο». Εκεί στο δρόμο δίπλα από το γήπεδο τένις το όριο ταχύτητας με βάση το σήμα είναι 30 χλμ./ώρα. Ζητώ κι εγώ να εφαρμοσθεί ο νόμος άμεσα. Να είναι εκεί ένα περιπολικό της τροχαίας και να δίνει κλήση σε όποιον περνάει αυτό το όριο. Μα, θα μου πεις, αγαπητέ ΦΑΠΑ, αυτό το όριο είναι γελοίο γιατί κανείς δεν μπορεί να περάσει από αυτό το σημείο με λιγότερο από 50 χλμ./ώρα. Άρα, δεν πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος εκεί. Πρέπει η αστυνομία να είναι πιο χαλαρή στην εφαρμογή.

Μήπως αγαπητέ ΦΑΠΑ ζητάς να εφαρμοστεί ο νόμος μόνο μετά τις 11 το βράδυ;
Μήπως να εφαρμοστεί ο νόμος a la carte;

Το πρόβλημα δεν είναι, αν θα εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά η τεράστια διαφορά νοοτροπίας που μας χωρίζει αγαπητέ μου ΦΑΠΑ . Η νοοτροπία που βάζει το εγώ σου, πάνω από το κοινωνικό σύνολο. Η νοοτροπία που έφερε τη χώρα στη χρεοκοπία. Και προσπαθεί να χρεοκοπήσει και την πόλη μας.

Ναι, ξέρω, αγαπητέ ΦΑΠΑ, θα ήθελες στη θέση του Caramelo, του Candia και του Puerto να βρισκόταν ένα μεγάλο Γερμανικό Supermarket. Και φασαρία δεν θα είχε και θα ψώνιζες φθηνά. Μήπως όμως σου λείπουν κάποια βασικά οικονομικά στοιχεία;

Από τα 100 ευρώ που θα ψωνίσεις στο Γερμανικό Supermarket θα γυρίσουν στην πόλη μας τα 20 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα κατευθυνθούν στους λογαριασμούς της πολυεθνικής σε μια γερμανική τράπεζα. Και εκεί θα τα κάνει ανάληψη ο Strausberg (πρόσθεσε ελεύθερα το όνομα της αρεσκείας σου) και θα τα καταναλώσει στο αντίστοιχο Caramelien, Candich και Molonin της Γερμανικής πόλης στην οποία ζει.

Τα 100 ευρώ όμως που θα εισπράξει ο Λάζος (Sorrento), ο Παπαθεοδώρου (Bagiamar) και οι υπόλοιποι, πρώτον θα είναι όχι μόνο από εμένα, αλλά από τον Ηρακλειώτη, τον Αθηναίο, τον Γερμανό (ξέρεις, το Strausberg) τον Άγγλο τουρίστα, οπότε θα έχουν μεγαλύτερη αξία. Και όλα αυτά τα χρήματα θα καταναλωθούν εδώ.

Πίστεψε με, αγαπητέ ΦΑΠΑ, ο Κεντριανός (Puerto) και ο Βιτσαξάκης (Candia) δεν ανήκουν σε καμία πολυεθνική και ούτε έχουν τα λεφτά τους στην bundesbank. Εδώ πληρώνουν το ενοίκιο, εδώ πληρώνουν τους υπαλλήλους τους και εδώ κάνουν τις επενδύσεις τους. Έτσι δημιουργείται η ανάπτυξη.

Αγαπητέ ΦΑΠΑ, ζούμε σε μια τουριστική πόλη. Αν νομίζεις ότι η πόλη μπορεί να επιζήσει χωρίς τον τουρισμό είσαι βαθιά νυχτωμένος. Αν νομίζεις ότι η πόλη θα μπορεί να είναι η πρωτεύουσα του νομού, αλλά και να στεγάζει τις πιο πολλές διοικητικές υπηρεσίες της περιοχής χωρίς να είναι το οικονομικό κέντρο της περιοχής είσαι βαθιά νυχτωμένος.
Ο τουρισμός είναι ο λόγος ύπαρξης της πόλης.

Καλά θα ήταν αγαπητέ ΦΑΠΑ να πηγαίνει ο τουρίστας στο ξενοδοχείο του στις 11 το βράδυ.
Θα μπορούσε να μην ερχόταν καν στην πόλη μας. Να πηγαίνει αλλού, να μην τον βλέπουμε στην παραλία, ή να μην μας καθυστερεί όταν έχει αυτοκίνητο και δεν ξέρει πού να πάει και πού να στρίψει ο άχρηστος. Θα μπορούσε απλώς να μας έστελνε τα λεφτά του με ένα έμβασμα στο λογαριασμό μας. Θα μπορούσε, αλλά, πίστεψε με, είναι λίγο δύσκολο.
Ο τουρίστας θέλει και να διασκεδάσει. Και φέτος, πιστεύω, ότι διασκέδασε πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά. Χαιρόμουν να βλέπω το πέταλο του λιμανιού γεμάτο από κόσμο. Γνωστοί από άλλες περιοχές, μού το επισήμαναν και αυτοί θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή μας.

Δεν μας περισσεύει κανένας τουρίστας. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες για να σκέπτεσαι μόνο τον ύπνο σου, αγαπητέ ΦΑΠΑ.

Εγώ πρώτα θα ήθελα, αγαπητέ ΦΑΠΑ, να γίνεις ΦΑΠΕ (επώνυμος δηλαδή). Σαν ΦΑΠΕ να ξέρεις ότι θα έχεις όλο μου το σεβασμό. Σαν ΦΑΠΕ θα καταλάβω ακριβώς το πρόβλημα σου. Σαν ΦΑΠΑ, δεν υπάρχεις. Με ενοχλείς.

Μετά ο δήμος, η αστυνομία μαζί με τους ιδιοκτήτες των μπαρ και όλους εσάς, τους ΦΑΠΕ, να βρουν άμεσα μια λύση. Ίσως με έξοδα του δήμου αλλά και μια συνεισφορά των ιδιοκτητών να μπουν διπλά τζάμια και air-condition στο σπίτι όποιου αποδεδειγμένα ταλαιπωρείται. Να συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες μπαρ σε ένα επιτρεπτό όριο ντεσιμπέλ.
Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να κάνουμε όλοι στην άκρη το εγώ μας και σκεφθούμε συλλογικά για το μέλλον μας.

Συγγνώμη αν σου κατέστρεψα τη μέρα σου αγαπητέ ΦΑΠΑ, αλλά εσύ θέλεις να καταστρέψεις το μέλλον μου.

Δεν έχω πρόβλημα με εσένα αλλά με τη νοοτροπία σου.

ΖΙΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Μαθηματικός

Υ.Γ. Η επόμενη δημοτική αρχή πρέπει να ορίσει αντιδήμαρχο τουρισμού. Δεν νοείται πλέον να μην υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός για την νούμερο ένα πηγή εσόδων του τόπου μας.

Αναδημοσίευση από: http://www.anatolh.eu/
----------------------------------------------------------------------------------------------------
synxaritiria gia to arhtro ston Ko Ziva! nomizo evale ganti se pollous k isos einia h arxh na ksipnisoume siga siga.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
abcs