Ένταξη της Κρήτης στο «Πρόγραμμα Προορισμών Αριστείας- SMED»


Συνάντηση με κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε χθες στη Νομαρχία Ηρακλείου, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος προορισμών αριστείας.

Η ένταξη της Κρήτης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έγινε μέσω της διανομαρχιακής εταιρείας, Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, και επικυρώθηκε με σύμβαση που υπέγραψε η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη, με το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Τάλεμπ Ριφάι.
Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη χαρακτήρισε βαριά βιομηχανία της Κρήτης τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα, τονίζοντας πως πρέπει να στηριχθούν οι δύο αυτοί σημαντικοί τομείς. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Κέζαρ Καστανέλα, επισήμανε ότι η πρωτοβουλία της Κρήτης να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κέντρου Αριστείας Προορισμών είναι μια μοναδική ευκαιρία, καθώς είναι η σωστή απάντηση στην κρίση, την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος στην Κρήτη περιλαμβάνουν:

    

   

1) Τη διεθνή αναγνώριση της Κρήτης ως προορισμού αριστείας μέσω ενός παγκόσμιου φορέα.

    

   
2) Την κοινωνική συνοχή μέσα από ενιαίο όραμα και στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη του προορισμού.

    

   
3) Τη συνεχή υποστήριξη με σκοπό την άντληση και την απορρόφηση της τεχνογνωσίας για την υλοποίηση του προγράμματος στον προορισμό.

    

  
4) Τη μεταφορά επιτυχημένων διεθνών πρακτικών σε διάφορους τομείς, προσαρμοσμένων στα δεδομένα τής Κρήτης

Πηγές: http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=9029847
                http://www.2810.gr/

Για να δούμε, για να δούμε... Λέτε αυτό να μας σώσει?
abcs