Πολιτική ανασκόπηση και… κουτσομπολιό!


To παρακάτω άρθρο αναρτήθηκε στην ΑΝΑΤΟΛΗ,που είναι βέβαια δια χειρός Λεωνίδα Κλώντζα,ο οποίος μεταφέρει τις δικές του εμπειρίες από την πολιτική σκηνή στην πόλη μας λίγες βδομάδες πριν την διεξαγωγή των εκλογών.

Οι μέρες περνούν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι εντείνουν τις προσπάθειές τους για να βρουν τους καλύτερους που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιό τους. Βεβαίως η ερμηνεία «του καλύτερου» είναι σχετική! Τον θέλουμε ικανό και άξιο, αλλά συγχρόνως να έχει και... πολλούς ψήφους. Τι να τον κάνουμε τον καλό, αν δεν μπορεί να εξασφαλίσει στο συνδυασμό και τα... ψηφαλάκια που χρειάζονται;
«Δυνατά» ονόματα!
Είδα τον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλη Χατζηδάκη πολύ... «ανεβασμένο». Μας ανέφερε και δύο «δυνατά» ονόματα, που, αν τελικά πουν το «ναι», μαζί με τον άλλο καλό γιατρό και μερικούς ακόμα, θα μπορέσουν να καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο που έχει πιθανότητες να «χτυπήσει» ένα ποσοστό- έκπληξη.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ το δεύτερο γύρο...
«Για το καλό του τόπου!»
Ένας συμπολίτης μας, παλιός επιχειρηματίας, προτείνει ένα ψηφοδέλτιο, που θα περιλαμβάνει και παλιούς δημάρχους του Αγίου Νικολάου. Όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε, «...όλοι οι Δήμοι γύρω μας αναπτύσσονται σε βάρος του δικού μας. Πήρα μια πρωτοβουλία και κάλεσα παλιούς δημάρχους να συστρατευτούν για το καλό του τόπου. Δεν υπάρχουν καρέκλες... ούτε εγωισμοί... Τώρα καλούνται να γράψουν ιστορία για το καλό του τόπου...».
Ωραίες οι κουβέντες του καλού συμπολίτη μας, αλλά δυστυχώς να μην ελπίζει σε αυτές τις ιδανικές καταστάσεις. Εδώ κάνουν κουμάντο τα κόμματα και οι προσωπικές φιλοδοξίες, η «καρέκλα» και η... γλύκα της!
«Δε θα 'μαι με κανένα!»
Συνάντησα τον παλιό αντιδήμαρχο κ. Νίκο Χαριτάκη μέσα στο φαρμακείο του Σπύρου. Τυχαίο; Ίσως! Φάρμακα αγόραζε, αλλά όταν πλησίασα... σταμάτησαν να μιλούν! «Εσύ με ποιούς είσαι, Νίκο;» ρώτησα και η κοφτή απάντησή του ήταν: «Εγώ δεν είμαι με κανένα... Είμαι έξω από όλους!».
Για να δούμε... Θα το κρατήσει μέχρι τέλος;
«Είναι πολύ κ...»!
Ο νυν δήμαρχος δηλώνει αισιόδοξος. Μέχρι στιγμής όλες οι καταστάσεις δείχνουν να τον ευνοούν. «Είναι πολύ κω...φαρδος!», σχολίασε κάποιος.
Βέβαια η εκλογή έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά στον ορίζοντα δε φαίνεται οποιαδήποτε αλλαγή.
Ντορικοί και... Σαμαρικοί!
Την μια μέρα η Νέα Δημοκρατία κατεβάζει δικό της υποψήφιο, την άλλη δεν! Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Στον Άγιο Νικόλαο υπάρχουν πολλοί... Ντορικοί και αρκετοί από αυτούς φαίνεται να στηρίζουν ανοιχτά τον Κουνενάκη. Η Ντόρα είπε «...ψηφίστε αυτόν που θεωρείτε καλύτερο!».
Τώρα, αν η ΝΔ κατεβάσει δικό της υποψήφιο και αυτός στηριχτεί μόνο από τους... Σαμαρικούς, υπάρχει πιθανότητα ο συνδυασμός αυτός να πάρει μικρό ποσοστό, καθόλου τιμητικό για το κόμμα της αντιπολίτευσης.
Απ' ό,τι λέγεται, η τελική απόφαση είναι θέμα ολίγων ημερών.
Τί θα κάνουν;
Ένα ερώτημα που απασχολεί είναι το τί θα κάνουν οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Τσουκάκη ή αυτοί που έχουν φιλοδοξίες, αλλά δεν ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μέσα στην εβδομάδα κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες...
«Θέλω να ρισκάρεις!»
Πάντως, οι πολίτες, παρ' όλο που είναι απηυδισμένοι από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τα «σπασμένα» που καλούνται να πληρώσουν, δείχνουν ενδιαφέρον για τα κοινά. Στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ενδιαφέρουσες απόψεις και προβληματισμοί και αυτό είναι πολύ καλό για την κοινωνία μας.
«Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσει η πλειοψηφία, για να αλλάξει επιτέλους κάτι. Θέλω να με εκπλήξεις, να δημιουργήσεις συζητήσεις και συγκρούσεις με το έργο σου. Μόνο τότε θα καταλάβω ότι πάει κάτι να αλλάξει επιτέλους. Δε χρειάζεται να τα κάνεις όλα σωστά. Θέλω να ρισκάρεις. Μου αρκεί να έχεις πίστη σε αυτά που θες να κάνεις. Μπορεί στην αρχή να είμαστε απέναντί σου, αλλά στο τέλος μην έχεις αμφιβολία ότι θα αναγνωριστεί το έργο σου...», υπογραμμίζεται σε επιστολή που δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο www.anatolh.com.
Ας γίνει πάλι πρωτοπόρος!
Όλοι μας θα πρέπει να ανησυχούμε γι' αυτόν τον τόπο, που έχει προοδεύσει πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικά τώρα με την οικονομική ύφεση θα πρέπει να βρει τρόπο να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα και να προχωρήσει πρωτοπόρος και πάλι.
Ο Δήμος του Αγίου Νικολάου είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ελλάδα και αυτό δεν το λέω από τοπικισμό και μόνο. Η πρωτεύσασα μαζί με την ιστορική Νεάπολη, την κοσμοπολίτικη Ελούντα με τη Σπιναλόγκα, την παραδοσιακή Κριτσά με την Κερά, το Καλό Χωριό με τις παραλίες του, τον Κρούστα, την Πρίνα και όλα τα υπόλοιπα πανέμορφα χωριά μας, συγκροτούν ένα Δήμο, που όμοιό του δεν έχει όλη η Ελλάδα!
Ίσως με πείτε υπερβολικό, αλλά το πιστεύω και το επιβεβαιώνουν καθημερινά, όλοι αυτοί που επισκέπτονται την περιοχή μας. Όλα τα καλά του Θεού σ' αυτόν εδώ τον τόπο είναι. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εμάς...

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

abcs