Σε πολύ κακή κατάσταση οι λασιθιώτικες επιχειρήσεις

Σε πολύ άσχημη κατάσταση έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις του Ν. Λασιθίου, ενώ δραματική είναι η αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που κλείνουν οριστικά...

Τα συμπεράσματα και τα στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το Επιμελητήριο Λασιθίου σε 313 επιχειρήσεις και καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα επιχειρηματικής δράσης στο Λασίθι, όπως αυτή αντιστοιχεί στα Τμήματα που απαρτίζουν το Επιμελητήριο (Εμπορικό, Επαγγελματικό, Τουριστικό, Βιοτεχνικό), θα παρουσιαστούν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μιχάλη Σγουρό την Τετάρτη, στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.
Μεταξύ των ερωτήσεων που απηύθυναν τα στελέχη του Επιμελητηρίου στους επιχειρηματίες που συμπεριελήφθησαν στο δείγμα της έρευνας, ήταν πόσο έχει μεταβληθεί ο τζίρος της επιχείρησης το τελευταίο 8μηνο σε σύγκριση με το 2009, πόσο έχει αλλάξει η οικονομική θέση της επιχείρησης σε σχέση με τις δανειακές ή ασφαλιστικές ή τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Επίσης ερωτήθηκαν ποιο είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο που δραστηριοποιούνται κλπ.

Από τα στοιχεία που συνελέγησαν αποτυπώνεται η πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι λασιθιώτικες επιχειρήσεις τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα.

Τη διαπίστωση αυτή καταδεικνύει η δραματική αύξηση του ποσοστού διακοπής εργασιών από επιχειρήσεις στο Νομό Λασιθίου, που το οχτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου έφθασε στο 71,13% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Επιπλέον μείωση κατά 10,50% καταγράφεται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στις ενάρξεις λειτουργίας νέων επιχειρήσεων.

πηγή: http://www.anatolh.com/frontpage/item/4468-epimelitirio
0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

abcs