Bόμβα μεγατόνων στα οικονομικά του Δήμου!!

Έκδηλη είναι η ανησυχία στη δημοτική Αρχή του Αγίου Νικολάου για το ζήτημα της οικονομικής παραλαβής από τον πρώην Δήμο Νεαπόλεως, μετά και την «καλλικρατική» συνένωση των δύο Δήμων.


Κι αυτό γιατί η ταμίας, σύμφωνα με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, έχει εξαφανιστεί εδώ και τρεις ημέρες, στέλνοντας μόνο το… κλειδί στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Στο Δημαρχείο της Νεάπολης βρέθηκε επιτροπή απογραφής, η οποία πάντως δε βρήκε «ίχνος» μετρητών στο χρηματοκιβώτιο.

Μιλώντας στη Νέα Τηλεόραση, ο κ. Κουνενάκης ξεκαθαρίζει πως αν δεν επικοινωνήσει μέχρι και αύριο (15/2) η ταμίας μαζί του, τότε θα δοθεί διαταγή για τη διεξαγωγή ΕΔΕ από κλιμάκιο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης από την Αθήνα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Αγίου Νικολάου κάνουν λόγο για απώλειες περίπου 800.000 ευρώ, που αφορούν στη χρήση του 2010.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως το ταμείο ανοίχθηκε παρουσία του αντιδημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Αικατερινάκη (υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων του Δήμου), αλλά και Εισαγγελέα, την περασμένη Παρασκευή
Κατόπιν, τα γραφεία σφραγίστηκαν με βουλοκέρι, παρουσία του Εισαγγελέα, για να μην υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθούν έγγραφα.

Σήμερα (14/2) βρέθηκε και πάλι κλιμάκιο στο παλιό Δημαρχείο Νεαπόλεως, ψάχνοντας κυριολεκτικά τα πάντα και κάνοντας «φύλλο και φτερό» τα γραφεία, ενώ τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να ανοίξουν με εντολή Εισαγγελέα και λογαριασμοί του Δήμου Νεαπόλεως στην Παγκρήτια Τράπεζα, ώστε να διαπιστωθεί τι ταμειακό υπόλοιπο υπάρχει.




Πηγή : www.2810.gr
0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

abcs