«Προμετωπίδα της ανάπτυξης η Κρήτη»

«Προμετωπίδα της ανάπτυξης» της χώρας στον τριτογενή και στον πρωτογενή τομέα, παρά τα επιμέρους προβλήματα ειδικά στην αγροτική παραγωγή, χαρακτήρισε την Κρήτη ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής στο περιθώριο ημερίδας για τα Περιφερειακά ΜΜΕ που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ) στα Χανιά.
Αμέσως μετά από συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απ. Βουλγαράκη, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «ο "Καλλικράτης" αλλάζει το τοπίο, άσχετα αν ακόμα δεν φαίνονται τα αποτελέσματα που παράγονται και θα παραχθούν.


Ήταν επιλογή της κυβέρνησης να καταστήσει την Αυτοδιοίκηση πραγματικά Αυτοδιοίκηση και πραγματικά τοπική ως ένα ισχυρό κέντρο εξουσίας. Όχι απλώς να αποκεντρωθούν οι εξουσίες αλλά να υπάρχει πραγματική εξουσία με αρμοδιότητες, που θα είναι δίπλα στον πολίτη και θα ασκούνται για τον πολίτη, οι οποίες θα ξεδιπλωθούν με την πάροδο του χρόνου και που φυσικά ο χρόνος είναι αυτός που θα βοηθήσει, ώστε να βοηθήσουμε όλοι στην επίλυση των προβλημάτων. Η πρόκληση είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Αναφερόμενος στις δυνατότητες της Περιφέρειας της Κρήτης, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «για όλους εμάς που δεν είμαστε από εδώ η Κρήτη είναι η προμετωπίδα της ανάπτυξής μας της τουριστικής, της προοπτικής στην αγροτική παραγωγή, παρόλο που τα προβλήματα εκεί είναι πολλά».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας στο ΙΕΤ με θέμα «Πολιτεία και Περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)», ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του περιφερειακού Τύπου. «Πιστεύω ακράδαντα», είπε, «πως ο ρόλος του περιφερειακού Τύπου δεν υποβαθμίζεται ούτε περιθωριοποιείται. Αντίθετα, πρέπει να ενισχύεται και είναι πλέον διττός: Ο περιφερειακός Τύπος ενημερώνει με συνέπεια, πληρότητα και εγκυρότητα την τοπική του κοινωνία αλλά επιπλέον σήμερα -στην εποχή του διαδικτύου- αναδεικνύει, ενημερώνει και προειδοποιεί την κεντρική διοίκηση για τα τοπικά προβλήματα».


Σχόλιο από Μαντράκι: Φανταστείτε να μην είμασταν "Προμετωπίδα της ανάπτυξης". Με τα γαιδουράκια θα πηγαινοερχόμασταν στους περίφημους οδικούς άξονες της Κρήτης, οπότε και πάλι καλά να λέμε που μας έχουν κάνει την χάρη και έχουμε ασφαλτοστρωμένο οδόστρωμα.

πηγή: http://www.enet.gr
0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

abcs