Κατάργηση του ΤΕΙ Επιχειρηματικού σχεδιασμού και Πληροφοριακών συστημάτων Αγίου Νικολάου

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Αγίου Νικολάου μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να συμπεριλάβει στην "μακρά" λίστα με τα υπό κατάργηση ΤΕΙ και το νεο-ιδρυθέν τμήμα Επιχειρηματικού σχεδιασμού και Πληροφοριακών συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο.
Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη ο οποίος δήλωσε:

«Η αιφνιδιαστική απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, καταδεικνύει περίτρανα ότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο και δρα σπασμωδικά.

Οι εκπρόσωποι του Μνημονίου χωρίς καμιά μελέτη, σχεδιασμό, λογική και αξιολόγηση, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις τους για τη μη κατάργηση κανενός τμήματος του Ν. Λασιθίου και παρά τις επανειλημμένες και έγκαιρες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις (από το Δεκ. του 2010), μονομερώς προχωρούν στην κατάργηση του. Παρόλο που είναι το μοναδικό τμήμα σε επίπεδο Κρήτης το οποίο ιδρύθηκε και λειτούργησε επί Νέας Δημοκρατίας, υλοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και καλύπτοντας συνάμα σημαντικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αναθεωρήσει, έστω και τώρα, αυτή την απαράδεκτη απόφασή της. Φτάνει πια με τον εμπαιγμό και την υποβάθμιση του Λασιθιωτών. Είναι καιρός κάποιοι επιτέλους να δουλέψουν για εμάς και όχι να δουλεύουν εμάς. Να ασχοληθούν με την ανάπτυξη και όχι με την κατεδάφιση όσων με αγώνα έχουμε μαζί δημιουργήσει.

Παράλληλα η κυβερνητική εμπάθεια και αναλγησία για ένα τόσο ζωτικής σημασίας τομέα, όπως αυτόν της Παιδείας, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι σε αντίστοιχους τομείς, όπως αυτόν της Υγείας, όπου -και πάλι- υπάρχουν φήμες για καταργήσεις-συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Νομού Λασιθίου»


Παράλληλα το Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λασιθίου στην έκτακτη συνεδρίαση αποφασίσε ομόφωνα:

- Εκφράζει την έντονη αντίδραση του Επιμελητηρίου Λασιθίου στην απόφαση για την κατάργηση του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης, που λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίφαση με τον ίδιο το νόμο και τις προϋποθέσεις που θέτει. Είναι δε ατεκμηρίωτη και προκαλεί την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι κρύβει σκοπιμότητες.
- Ζητά από την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου να ανακαλέσει την σχετική απόφαση, η οποία εκτός του ότι είναι άδικη και ακατανόητη θα προκαλέσει μεγάλη μη αναστρέψιμη ζημιά τόσο στον κοινωνικό, όσο και στον οικονομικό ιστό της περιοχής.
- Υπενθυμίζει στην Υπουργό Παιδείας το υπόμνημα που είχε εγκαίρως υποβάλει από 9/12/2010 για το ίδιο ζήτημα, στο οποίο αναφέρονται σι λόγοι για τους οποίους προτείνεται να μεταφερθεί η έδρα του ΤΕΙ Κρήτης στο Νομό Λασιθίου.
- Ενημερώνει το Υπουργείο Παιδείας ότι η επιμονή στην εφαρμογή της παραπάνω απόφασης θα προκαλέσει μεγάλη κοινωνική αναταραχή με απρόβλεπτες αντιδράσεις και συνέπειες στο Νομό Λασιθίου, ο οποίος είναι ο πιο κατάφωρα αδικημένος Νομός της Κρήτης.
- Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην Υπουργό Παιδείας και να κοινοποιηθεί στους βουλευτές του νομού, στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

abcs