Κλείνει η σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγ. Νικολάου?

Η σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγίου Νικολάου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είναι ένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα η αναστολή λειτουργίας του οποίου εξετάζεται από το Υπουργείο Παιδείας.


Όπως είναι γνωστό, στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών που πραγματοποιούνται σε διάφορους τομείς του δημοσίου τομέα, εξετάζεται και η αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιφέρειας τα οποία βρίσκονται στα "αζήτητα".  Δυστυχώς ένα από αυτά είναι και η σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγίου Νικολάου. Το κλείσιμο της συγκεκριμένης σχολής θα αποτελέσει πλήγμα για την πόλη μας αφού αποτελεί μια σημαντική οικονομική βοήθεια για πολλούς συμπολίτες μας, ειδικότερα στις δύσκολες οικονομικές περιόδους που διανύουμε. Επίσης, η ύπαρξη νεαρών σπουδαστών στην πόλη μας έχει δώσει ζωή στην πόλη μας ειδικότερα κατά τους χειμερινούς μήνες (μην ξεχνάμε άλλωστε το χαρακτηρισμό της πόλης μας παλαιότερα ως η "πόλη φάντασμα" κατά την χειμερινή περίοδο).

Από την άλλη πλευρά όμως, αν θέλουμε να κοιτάξουμε το δάσος και όχι απλά το δέντρο, θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε ως θετική την απόφαση του Υπουργείου να καταργήσει σχολές οι οποίες έχουν εξαιρετικά χαμηλή ζήτηση από τους υποψήφιους σπουδαστές. Ως γνωστόν τα τελευταία 15 χρόνια είχαν ιδρυθεί αναρίθμητες σχολές σε πολυάριθμες πόλεις και κωμοπόλεις της περιφέρειας με κύριο γνώμονα να καλύψουν πολιτικές σκοπιμότητες. Οπότε ίσως ήρθε η ώρα να βάλουμε πίσω μας το παρελθόν και να λειτουργούμε με γνώμονα το κοινό καλό και όχι τα ατομικά μας οφέλη. Αν και βέβαια κάτι μας λέει ότι και στην περίπτωση της απόφασης των ποιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα καταργηθούν τελικά πάλι θα έχουμε πικάντικα πολιτικά παρασκήνια. 'Ιδωμεν...
0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

abcs