Αύριο αφήνουμε τα αυτοκίνητα και πιάνουμε τα ποδήλατα!

Γκρινιάζουμε όλοι συνεχώς για την βενζίνη, το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ. Ορίστε μια ωραία ιδέα -λύση στα προβλήματα αυτά: Αφήστε το αυτοκίνητο και πάρτε ποδήλατο
(όπως άλλωστε κάνουν πλέον και πολλοί Ηρακλιώτες μια και το ποδήλατο είναι πολύ της μόδας πλέον στο Ηράκλειο)! Να προσθέσουμε βέβαια ότι το ποδήλατο αποτελεί και μια καταπληκτική μορφή άσκησης, που θα μας βοηθήσει να χάσουμε τα έξτρα κιλάκια των διακοπών.  Και επειδή ο δήμος μας νοιάζεται για τους πολίτες του (!!!), αύριο Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Στην πόλη χωρίς το Αυτοκίνητό μου» (στην οποία σας παροτρύνουμε να πάρετε μέρος).


Αναδημοσιέυουμε από την σελίδα του δήμου:http://www.dimosagn.gr/

Ο δήμος Αγίου Νικολάου καλεί όλους τους λάτρεις του ποδηλάτου να λάβουν μέρος στην εκδήλωση «Στην πόλη χωρίς το Αυτοκίνητό μου», που διοργανώνεται με επιτυχία εδώ και τέσσερα χρόνια στα πλαίσια τις «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», η οποία φέτος έχει το μήνυμα «Ταξίδεψε εξυπνότερα, ζήσε καλύτερα!»
Για να γίνει πιο φιλόξενη η πόλη μας κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου θα παρακαλούσαμε τους συμπολίτες μας, αλλά και τους γονείς που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους να αφήσουν το Σάββατο το πρωί τα αυτοκίνητά τους όσο πιο μακριά γίνεται από το κέντρο της πόλης καθώς και από τη συγκεκριμένη διαδρομή, που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες.
Αφετηρία: κόμβος Κριτσάς, τερματισμός: το Θεατράκι της Λίμνης, εκκίνηση: ώρα 11.00 π.μ.
- Διαδρομή Α΄ για μεγάλους: Κ. Καραμανλή, Κοντογιάννη, Ρ. Καπετανάκη, Μαρίνα, Κεντρική Πλατεία, Ρούσου Κουνδούρου, Κιτροπλατεία, Λιμάνι, Γέφυρα, Παραλιακός, Αμμούδι (επί τόπου στροφή), Παραλιακός, Γέφυρα, Λίμνη
- Διαδρομή Β΄ για μικρά παιδιά: Κ. Καραμανλή, Κοντογιάννη, Ρ. Καπετανάκη, Μαρίνα, Κεντρική Πλατεία, Ρούσου Κουνδούρου, Γέφυρα, Λίμνη
Ενημέρωση για την κυκλοφορία
Οι παρακάτω δρόμοι θα ανοίγουν και θα κλείνουν διαδοχικά κατά τη διάρκεια της ποδηλατοδρομίας από τις 11.00 π.μ. έως το πέρας της εκδήλωσης: Παραποτάμια οδός, κυκλικός κόμβος έμπροσθεν ΑΣΤΕΑΝ, οδός Λατούς, οδός Αργυροπούλων, κόμβος Χορτατσών, Λατούς, Αναπαύσεως, Δημαρχείο, γωνία Ρ. Καπετανάκη-Κοντογιάννη, ακτή Νεάρχου, μαρίνα, οδός Μελετίου Μεταξάκη, οδός Κύπρου προς Πλατεία, κεντρική Πλατεία, οδός Ν. Πλαστήρα δεξιά προς Εθνική, οδός Πολυτεχνείου, οδός Κ. Στεφανάκη, οδός Ρ. Κουνδούρου, οδός 25ης Μαρτίου (γωνία ΟΤΕ), Ακτή Ιωσήφ Κουνδούρου (Twins), Γέφυρα Λίμνης, Εκκλησία Αγίας Ειρήνης, Λίμνη, οδός Ερυθρού Σταυρού στο ύψος Αθ. Διάκου. Το κλείσιμο των ανωτέρω οδών θα είναι μικρής διάρκειας μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πορεία.
Η Υπηρεσία της Τροχαίας Αγ. Νικολάου, η Δημοτική Αστυνομία και το Λιμεναρχείο παρακαλούν τους αγαπητούς συμπολίτες μας να αποφύγουν τις μετακινήσεις με τα οχήματά τους το παραπάνω διάστημα και να διευκολύνουν όσο μπορούν την πορεία των παιδιών.
Παρακαλούμε, επίσης, τα δίκυκλα να μην εμπλέκονται ανάμεσα στα ποδήλατα, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.










0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

abcs