"Η Κρήτη αντιμετωπίζει έντονο έλλειμμα υποδομών" - Έλα δεν το πιστεύω!!!

Διαβάζουμε στο http://www.2810.gr/:

Η Κρήτη αντιμετωπίζει έντονο έλλειμμα υποδομών και περισσότερο υποδομών που αφορούν ή αγγίζουν την επιχειρηματικότητα. Η επίσπευση των μεγάλων έργων υποδομής είναι αυτονόητο ότι θα ευνοήσει την ανάπτυξη και την τοπική οικονομία'' αυτό αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο.


Ο επιχειρηματικός κόσμος, με έμφαση, ζητάει από την κυβέρνηση, να γίνουν συστάσεις και να ληφθούν μέτρα για την άρση του το πιστωτικού "εμπάργκο" που έχουν επιβάλει οι τράπεζες στις επιχειρήσεις, να ανασχεδιαστεί το πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ για την χορήγηση δανειακών κεφαλαίων, να αυξηθεί η απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ και να γίνουν όσο το δυνατόν καίριες τροποποιήσεις των προγραμμάτων του και κυρίως να ενταχθούν ο εμπορικός όσο και ο κατασκευαστικός κλάδος που έχουν πληγεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο από την χρηματοπιστωτική κρίση.

Σε ότι αφορά στις υποδομές προτείνεται η ανάπτυξη Βιομηχανικών και Επιχειρηματικών Περιοχών, η ανάπτυξη οδικών αξόνων, να λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα Κρήτης να προχωρήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου και ο εκσυγχρονισμός του Λιμένος Ηρακλείου να υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση και του νομού Ρεθύμνης και  να υπάρξει και εκσυγχρονισμός του Λιμένος Αγίου Νικολάου.

Να δημιουργηθεί Εμπορευματικός Κόμβος Συνδυασμένων Μεταφορών στην Παχεία Άμμο και λιμάνι στην Νότια Κρήτη.


Σχόλιο από Μαντράκι: Το ότι η Κρήτη συμβάλει αρκετά στα έσοδα της χώρας δεν είναι άγνωστο. Για το λόγο αυτό η πολιτεία φροντίζει να μας ανταμείψει με ένα τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο - σκοτώστρα, ένα αεροδρόμιο που δεν καλύπτει της ανάγκες του νησιού το καλοκαίρι (μιλάμε για την ανατολική Κρήτη) και λιμάνια-παρωδίες! Μήπως είναι ώρα πλέον να πάρουμε τα πράγματα λίγο σοβαρά, για να μας πάρουν και οι άλλοι στα σοβαρά? Αν δεν το έχουμε καταλάβει από άποψη υποδομών είμαστε τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (αναφερόμενοι σε τουριστικό επίπεδο).
0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

abcs