Οργή, πολλή οργή... το μήνυμα των δημοτικών εκλογών

Αναμφισβήτητα η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο έχει αλλάξει ταχύτητα. Οι λέξεις ΔΝΤ, μνημόνιο, λιτότητα, μειώσεις μισθών, απολύσεις έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Στην περιοχή μας αν και περιμέναμε τα χειρότερα για την φετινή τουριστική χρονιά, φαίνεται ότι  την γλιτώσαμε χωρίς τεράστιες απώλειες. Λίγα χιλιόμετρα παραδίπλα μας, στο Ηράκλειο τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο αφήνοντας εκατοντάδες ανέργους, για να μην αναφερθούμε στο τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε τις δημοτικές εκλογές. Το κερασάκι στην τούρτα.

Αν και θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε οι δημοτικές εκλογές να έχουν πολιτικό χαρακτήρα δυστυχώς έχουν. Το αισιόδοξο όμως είναι ότι κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει. Στην Αθήνα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προηγείται ο ανεξάρτητος-"αντάρτης του ΠΑΣΟΚ"  Γ. Δημαράς, δείχνοντας τη πλάτη τους στους εκλεκτούς των 2 μεγάλων κομμάτων.  Στον Άγ. Παντελεήμονα στην Αθήνα , πρόσφατα είχαμε επεισόδιο όταν οι κάτοικοι της περιοχής πέταξαν πέτρες και γιαούρτια στον Αλ. Αλαβάνο. Ένας αναγνώστης μας έστειλε mail περιγράφοντας ένα περιστατικό που έζησε σε χωριό του Ηρακλείου, όταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν την εμφάνιση τους στην πλατεία του χωριού και σχεδόν προπηλακίστηκαν από τους κατοίκους. Ακόμα και στην περιοχή μας, όπου φάνηκε να παίζεται σκληρό παρασκηνιακό πολιτικό παιχνίδι, ο υποψήφιος δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε τελευταία στιγμή.

Θυμάστε την παλιά ελληνική ταινία "Ξύπνα Βασίλη"? Σαν να φαίνεται ότι οι Βασίληδες όλης της Ελλάδας έχουν αρχίσει να ξυπνάνε. Αρκεί μόνο να μην ξανακοιμηθούν μπροστά από την κάλπη.
3 Σχόλια
  1. Ανώνυμος Says:

    Έχεις τελειώς παρεξηγήσει την επίθεση εναντίον Αλαβάνου και θα ζητούσα να προσέξεις τι αναμεταδίδεις χωρίς να γνωρίζεις. Εδώ και καιρό στον Άγιο Παντελεήμονα η χρυσή αυγή έχει αποφασίσει να δείξει το στίγμα της στην πλατεία κινητοποιώντας τους "αγανακτησμένους" πολίτες της. Αν κοιτάξεις την ειδησεογραφία, επιθέσεις δε γίνονται εκεί εναντίων βουλευτών αλλά εναντίων μεταναστών, σκουρόχρωμων και άλλων "υπόπτων" εδώ και κάμποσους μήνες. Γιατί νομίζεις ότι στη γιορτή των Αφρικανών γυναικών στην πλατεία αττικής πριν 1 μήνα, είχαν παραταχθεί ομάδες περιφρούρησης ελλήνων, μεταναστών και αστυνομίας; Για να μην πετάξουν γιαούρτια σε περαστικούς βουλευτές;

  2. Ανώνυμος Says:

    Αν και βγαίνω τελείως εκτός θέματος απλά σε προκαλώ να δεις στις αγγελίες ποια είναι τα πρώτα σπίτια προς πώληση στην Αττική και πολύ απλά θα δείς ότι είναι γεμάτο από Άγιο Παντελεήμονα οι αγγελίες.Συνεπώς το αγανακτησμένων παρακαλώ καλύτερα χωρίς εισαγωγικά..
    Επίσης καλύτερα να μην επεκταθώ για περιουσία Αλαβάνου που είναι ένας από τους πλουσιότερες βουλευτές αλλά προφανώς το σπιτάκι του,συγνώμη την έπαυλη του,την έχει χιλιόμετρα μακρυά απτό ταλαιπωρημένο αθηναικό κέντρο.

  3. Αγανακτισμένος Κατω-Πατησιώτης Says:

    Είναι αλήθεια πως στην εν λόγω περιοχή υπάρχει τεράστιο πρόβλημα (λαθρο)μετανάστευσης το οποίο βεβαίως σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τα κάθε λογής φασιστοειδή (εντός και εκτός βουλής).

    Το σχόλιο πάντως από το μαντράκι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο καθώς δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες δείχνει πως οι πολίτες προτιμούν υποψηφίους οι οποίοι εκτιμούν πως βρίσκονται εκτός "συστήματος", όπως ο Γ. Δημαράς. Αντίθετα ο Αλ. Αλαβάνος συγκαταλέγεται στους υποψηφίους που ανήκουν στο πολιτικό κατεστημένο, γι' αυτό και καταποντίζεται δημοσκοπικά.

    Τώρα, πως γίνεται ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίζεται στη συνείδηση των πολιτών με το κατεστημένο είναι άλλη ιστορία. Ίσως έχει να κάνει με την προϊστορία των ηγετών της οπορτουνιστικής αριστεράς οι οποίοι αν δεν την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια προς το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνουν πρόεδροι μεγαλο-ΠΑΕ!

Δημοσίευση σχολίου

abcs