Οι πρώτες εντυπώσεις από την τηλεμαχία των υποψηφίων Δημάρχων

Είδαμε χθες σε τηλεοπτικό κανάλι την πρώτη τηλεμαχία των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Αγίου Νικολάου.
Οι εντυπώσεις συγκλίνουν ότι μάλλον δεν έχουν ζεσταθεί ακόμη οι υποψήφιοι αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι...

Με εξαίρεση τον Δ. Κουνενάκη, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να πάει σε βάθος τα θέματα, υπήρξαν εμφανείς αδυναμίες για αυτούς που γνωρίζουν τα πράγματα...
Αοριστολογίες, λεκτικά σχήματα και επχιειρηματολογία που ακροβατούσε ανάμεσα στο χάιδεμα αυτιών και στην προσπάθεια να πείσει ότι γνωρίζουν τα θέματα...
Μας έκανε εντύπωση η ειλίκρινεια του Δ. Κουνενάκη, ο οποίος δεν κρύφτηκε από τα προβλήματα, αφήνοντας ανοιχτά ενδεχόμενα σε καυτά θέματα, γνωρίζοντας ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη στη διαχείρισή της. 

Επίσης με εξαίρεση τον Βασίλη Χατζηδάκη, ο οποίος ήταν αναμενόμενα  προσδιοριστικός στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα πράγματα στον Άγιο Νικόλαο, δεν καταλάβαμε ακριβώς την πολιτική διαφοροποίηση του Πανίκου Καρατζή σε μια σειρά από ζητήματα.
Και αυτό ίσως γιατί μέχρι πρόσφατα ήταν Αντιδήμαρχος στην παρούσα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον έτερο υποψήφιο Δημήτρη Κουνενάκη.Αλλά ίσως είναι νωρίς ακόμη και στη συνέχεια θα μπορέσουμε να τη δούμε.

Πάντως θεωρώ ότι η εμπειρία, ηπιότητα και η πολιτική ικανότητα των Πανίκου Καρατζή και Δημάρχου Δημήτρη Κουνενάκη, σε συνδυασμό με την ήρεμη και αποφασιστική διαφοροποίηση του Βασίλη Χατζηδηδάκη, θα δώσουν ένα ενδιαφέροντα και πολιτισμένο πολιτικό αγώνα στις Δημοτικές Εκλογές για το Δήμο Αγίου Νικολάου. Ένα πολιτικό αγώνα που οι μέχρι σήμερα διαδικασίες σε επίπεδο κομμάτων και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, τον απέτρεψαν από την αντιπαράθεση στο επίπεδο προγραμμάτων και θέσεων και τον οδήγησαν σε ένα ανθρωποφαγικό πεδίο...

6 Σχόλια
  1. Ανώνυμος Says:

    Απόλυτα μεροληπτική δημοσίευση από τον εξ αθηνών υποστηρικτή του Δημ. Κουνενακη.

  2. Ανώνυμος Says:

    Ιδού η βαθιά γνώση των θεμάτων και η ειλικρίνεια του δημάρχου:

    Είπε ο Κουνενάκης για τον τουρισμό και το περιβάλλον:
    "έχουμε πολύ καλή ποιότητα τουρισμού και κρατάμε το περιβάλλον μας αλώβητο. Είναι το καλύτερο περιβάλλον σε επίπεδο Κρήτης, δεν υπάρχει η πίεση που υπάρχει αλλού και νομίζω ότι σε μια ισορροπημένη κατάσταση το περιβάλλον μας κρατιέται πάρα πολύ καλά"

    Η καλύτερη απάντηση για όσα ανέφερε ο δήμαρχος δίνεται από μια χθεσινή ανάρτηση του ιστολογίου σας:

    "Καταδίκη για μόλυνση του Αλμυρού
    14 μήνες φυλάκισης επεβλήθη στον καθένα από τους δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται δίπλα στον ποταμό του Αλμυρού, στον Άγιο Νικόλαο, για μόλυνση με βοθρολύματα του ποταμού και για παρεμβάσεις χωρίς άδεια..."

    http://mantraki.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html

  3. Ανώνυμος Says:

    Φίλε των 6.49 νομίζω πως αν διαβάσει κανείς ολόκληρη την είδηση δεν θα βγάλει το ίδιο συμπέρασμα με σένα. Μια περιβαλλοντική ευαισθησία από αυτό τον δήμο υπήρξε νομίζω. Όμως τα παιδιά του λυκείου Μαλλίων μας έβαλαν τα γιαλιά. Εμείς οι δημότες τι κάνουμε γι αυτόν το μοναδικό υδροβιότοπο. Μια δημοτική αρχή για να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο χρειάζεται πάνω από όλα την ξεκάθαρη και ισχυρή βούληση των δημοτών -εκφρασμένη μέσα από δράσεις μαζικές- να προστατέψουν το περιβάλλον του τόπου τους. Και εδώ κάποια ελπίδα έχει φανεί, με την ύπαρξη της Οικολογικής Κίνησης. Κάτι δείχνει να κινείται.
    Παραθέτω τη συνέχεια:
    "... Η υπόθεση είχε ξεκινήσει το 2004 όταν η περιβαλλοντική ομάδα του Λυκείου Μαλίων, είχε έρθει μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, για τη πολιτογράφηση του ποταμού στα πλαίσια της Ολυμπιακής ημέρας ποταμών. Εν όσω οι μαθητές κατέγραφαν και μετρούσαν άρχισε να ρέει προς τη θάλασσα ποσότητα βοθρολυμάτων την οποία κατέγραψαν και βρήκαν μάλιστα και τον αγωγό. Η επιστολή της καθηγήτριας επικεφαλής του προγράμματος, στα μέσα ενημέρωσης, κινητοποίησε τις αρχές, αλλά η υπόθεση πήρε πάνω από τέσσερις αναβολές, έως τη Πέμπτη (21/10), όταν πλέον εκδικάστηκε και παρά την απουσία του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων επιχειρηματιών, το δικαστήριο επέβαλε 14 μήνες φυλακή στον καθέναν.

    Και οι δύο άσκησαν έφεση, αλλά η σημερινή κατάσταση είναι χειρότερη αφού και οι δύο έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της όχθης του ποταμού προς την ιδιοκτησία τους, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
    Βέβαια για αυτές τις καταλήψεις ήδη εκκρεμεί μήνυση από τη πλευρά του Δήμου Αγίου Νικολάου."

  4. Ανώνυμος Says:

    η περιβαλλοντική ευαισθησια είναι ανήπαρκτη. όπου τον συνέφερε τον κουνενάκη για να παιξει τα παιχνιδια του.

  5. Ανώνυμος Says:

    το σχόλιο για την αναφορά του δημάρχου στο περιβάλλον είχε σχέση με το πως παρουσιάζει τα πράγματα. Παρουσιάζει την κατάσταση για το περιβάλλον στο δήμο ιδανική, ενώ δεν είναι. Το συμπέρασμα είναι αυτό και όχι το αν ο δήμος έχει περιβαλλοντική ευαισθησία ή όχι. Ο Κουνενάκης λέει στο θέμα αυτό ψέματα και μάλιστα προεκλογικά.
    Δεν είναι μόνο ο Αλμυρός. Σε διάφορα σημεία του δήμου (λιμενικά έργα ξενοδοχείων) φαίνεται ότι δεν ισχύει αυτό που ισχυρίζεται ο δήμαρχος, ότι δηλαδή το περιβάλλον του τόπου έχει μείνει αλώβητο από την τουριστική ανάπτυξη. Το λέει για να καλύψει τη δική του ανοχή σε όσα γίνονται.

    Την περιβαλλοντική ευαισθησία την εννοεί ο καθένας όπως θέλει. Το υπόγειο πάρκινγκ στον ελαιώνα μπορεί κάποιοι να το θεωρούν περιβαλλοντική ευαισθησία...

  6. Ανώνυμος Says:

    Απολύτως ρεαλιστική η αποτύπωση της συνέντευξης στο post. Κάποιοι βέβαια προσπάθησαν να το ανατρέψουν αλλά πως να το ανατρέψουν. Βλέπετε ο Πανίκος έφυγε στις 4 του Οκτώβρη από την Αντιδημαρχία... Πως να καταφέρει να διαφοροποιηθεί.
    Δηλαδή ο Πανίκος τι θα μας έλεγε για τα σκουπίδια ή την δημοτική αστυνομία που ήταν τα μεγάλα αγκάθια της θητείας του Κουνενάκη; Ότι δεν ήταν εκείνος ο αρμόδιος ΑΝτιδήμαρχος; Μα αφού ήταν και έδωσε εκεί εξετάσεις... Μήπως πέτυχε;
    Πως να διαφοροποιηθεί τώρα;

    Μιχάλης

Δημοσίευση σχολίου

abcs