Και όλο ανεβαίνει...

...η τιμή της βενζίνης! Σε απλησιάστα πλέον επίπεδα έχει φτάσει η τιμή της βενζίνης στην Κρήτη. Είναι ένα θέμα στο οποίο έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν και επανερχόμαστε τώρα μιας και πλησιάζει η περίοδος των Χριστουγέννων οπότε  αναμένουμε να δούμε και νέες εκπλήξεις στην τιμή της βενζίνης.


Διαβάζουμε στο newsit.gr ότι για άλλη μία φορά ο νομός μας είναι πρωταθλητής της ακρίβειας.


Λίγες ημέρες απομένουν για να μπούμε στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και οι τιμές στα καύσιμα έχουν αρχίσει ένα ράλι άνεφ προηγουμένου. Η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης έχει εκτοξευθεί φθάνοντας ακόμα και στο 1,759.


Πρωταθλητές στην ακριβή βενζίνη είναι για ακόμα μια φορά οι πρατηριούχοι της Κρήτης καθώς σε Ρέθυμνο, Λασίθι και Ηράκλειο οι τιμές δεν πέφτουν με τίποτα κάτω από το 1,589.


Το παράδοξο είναι πως και στους τρείς νομούς η μέση υψηλότερη τιμή πώλησης της απλής αμόλυβδης είναι στο 1,759 τιμή που προκαλεί ζαλάδα σε όλους τους οδηγούς.


Στην Ανατολική Αττική ελάχιστη τιμή πώλησης είναι το 1,485 και μέγιστη το 1,699.


Σε άλλες περιοχές η μέση τιμή πώλησης της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται ως εξής:


Πρέβεζα 1,605
Κέρκυρα 1,652
Φθιώτιδα 1,570
Ηλεία 1,596
Ευρυτανία 1,644
Αθήνα 1,558
Θεσσαλονίκη 1,549


Το ράλυ ανόδου στην τιμή της βενζίνης σύμφωνα με τον γραμματέα της ΟΒΕ Άγγ. Τούντα οφείλεται "στα παιχνίδια που γίνονται στα χρηματιστήρια γύρω από την τιμή του πετρελαίου. Εμείς έχουμε απορροφήσει 2 λεπτά το λιτρο αυτές τις ημέρες καθώς ο ανταγωνισμός που υπάρχει δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια".


Σύμφωνα με τον κ. Κώτσο γραμματέα της ομοσπονδίας πρατηρίων της Κρήτης η αύξηση στην τιμή οφειλεται "στις αυξημένες τιμές διεθνώς και την αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολλαρίου. Χθές και σήμερα το ευρώ ενισύχθηκε και όμως οι διεθνείς τιμές ενώ θα έπρεπε να πέσουν αυξήθηκαν και σήμερα."
Σύμφωνα με τον κ. Κώτσο οι τιμές στα καύσιμα πάντα επηρεάζονται άμεσα όταν είναι να πάρουν αύξηση ενώ όταν είναι να μειωθούν καθυστερεί η πτώση τουλάχιστον 2 ημέρες.


Απόρροια όλων αυτών σύμφωνα με τους πρατηριούχους η πτώση της κατανάλωσης κατά 25% τουλάχιστον.


Σχόλιο από Μαντράκι: Ευτυχώς που η κυβέρνηση είχε πάρει μέτρα για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας στην τιμη της βενζίνης...

http://mantraki.blogspot.com/2010/09/2_16.html
0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

abcs