Πανελλήνιο Ανωμάλου Δρόμου 2011

Χρυσό οι Νέοι-Ασημένιος ο Δημητράκης-Εθνική ομάδα ο Κόλλιας-Άτυχος ο Ριζωνάκης
Με το θερμόμετρο να δείχνει θερμοκρασία κοντά στο 0 διεξήχθη στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της ιππασίας στο Μαρκόπουλο το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.

Οι αγώνες επιφύλασσαν πολλές συγκινήσεις για όλους και ιδιαίτερα για την 17μελή ομάδα του Α.Ο.Λ. Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα χρονολογικά, με τη σειρά που διαδραματίστηκαν.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με την ατυχία της παγκορασίδας Ηλιάνας Λυράκη που αρρώστησε και δε μπόρεσε να αγωνιστεί στερώντας έτσι και τη δυνατότητα κατάταξης στην ομαδική βαθμολογία της κατηγορίας (απαιτείται να τερματίσουν τουλάχιστον 3 αθλητές για να βαθμολογηθεί μία ομάδα στο ομαδικό κάθε κατηγορίας). Ακολούθησε μία μέτρια εμφάνιση από την Γιούλη Αφορδακού που βρέθηκε σε κακή μέρα και φάνηκε να την επηρεάζουν πολύ οι πολικές συνθήκες που επικρατούσαν και η 13η θέση στην κατηγορία των κορασίδων (3000μ) ήρθε φυσιολογικά.

Ακολούθησε μια μεγάλη εμφάνιση από τον Άλκη Κόλλια στα 6000μ των εφήβων, ο οποίος με συγκλονιστική προσπάθεια στα τελευταία 200μ περνώντας 2 αθλητές βρέθηκε στην προνομιούχο 4η θέση που τον οδηγεί στην εθνική ομάδα και το βαλκανικό πρωτάθλημα που θα γίνει στη Σερβία στις 13/3. Η επιτυχία του Άλκη αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αφού είναι ένας αθλητής που ετοιμάζεται για τα 800μ και όχι ένας δρομέας μεγάλων αποστάσεων.

Η συμμετοχή του Γιάννη Μαυρουδή στην ίδια κατηγορία ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας του για τον ανοικτό στίβο και γι'αυτό δε μπορεί να κριθεί.

Στην κατηγορία των παίδων (4000μ) έγινε η πιο συγκλονιστική κούρσα των αγώνων, με τον τερματισμό να είναι γκραν γκινιόλ και μεγάλο χαμένο τον αθλητή του Α.Ο.Λ. Γιώργο Ριζωνάκη. Ένα τακτικό λάθος του προπονητή του οδήγησε τον αθλητή με λίγες δυνάμεις στο τέλος και ενώ 50μ πριν τον τερματισμό ήταν 2ος και κυνηγούσε να κερδίσει, στα τελευταία 10-15μ έφτασαν τους προπορευόμενους αθλητές 2 άλλοι αθλητές και τους πέρασαν πάνω στο νήμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο 1ος από τον 4ο είχαν διαφορά 0.9 του δευτερολέπτου.

Στην ίδια κατηγορία συμμετείχαν οι Νίκος Αφορδακός, ο Αντώνης Χαβάκης και ο Μιχάλης Στεφανάκης.

Στις παγκορασίδες (2000μ) η Κωνσταντίνα Γεροντή επιβεβαίωσε τον τίτλο του ανερχόμενου ταλέντου και κάνοντας ένα τρομερό σπριντ στο τέλος, κατέκτησε την 5η θέση στην πολυπληθέστερη κατηγορία, όπου τερμάτισαν 127 αθλήτριες. Στην ίδια κατηγορία η Χριστίνα Μασσάρου κατέλαβε την 69η θέση.

Στους παμπαίδες (3000μ) πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς και ο Πανίκος Στεφανάκης που ήταν 26ος και 29ος αντίστοιχα, ενώ συμμετείχε και ο μικρότερος Ρένις Αβντουλάι που ήταν 56ος.

Στις νέες (6000μ) η Μαρίνα Μανιαδάκη, παρά την ελλιπή προετοιμασία, κατέλαβε την 9η θέση.

Στους νέους (8000μ) ο Αντρέας Δημητράκης μετά από μεγάλη προσπάθεια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, δείχνοντας τη μεγάλη του κλάση σε ένα αγώνισμα που δε θεωρείται η ειδικότητα του. Σε αυτή την κατηγορία με τη σημαντική συνδρομή του Σπύρου Δαβράδου και Δημήτρη Στιβαχτή, που κατέβηκαν αποκλειστικά για να βοηθήσουν την ομάδα, ο Α.Ο.Λ. πήρε το κύπελλο του πρωταθλητή της κατηγορίας. Αυτό ήταν το δεύτερο κύπελλο σε ομαδικό που κατακτά ο σύλλογος στην ιστορία του με τους δύο τελευταίους να έχουν συμμετοχή και στα δύο (το προηγούμενο ήταν πριν 2 χρόνια στην κατηγορία των εφήβων).

Οι αγώνες έγιναν κάτω από δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες για τους αθλητές του συλλόγου που δεν έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι αθλητές έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν, με αποτέλεσμα ο Α.Ο.Λ. να είναι για μια ακόμα χρονιά πρωταγωνιστής στο συγκεκριμένο σημαντικό πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στους αγώνες παρά τον κακό καιρό συμμετείχαν περίπου 1000 αθλητές από 200 και πλέον σωματεία.

Πηγή : http://aolasithiou.gr/
0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

abcs