Κύκλωμα τοκογλύφων πίσω απο το τεράστιο έλλειμα?

Στα «δίχτυα» κυκλωμάτων τοκογλυφίας φέρεται να είχε εγκλωβιστεί η ειδική ταμίας του πρώην Δήμου Νεαπόλεως, η οποία ελέγχεται για το τεράστιο ταμειακό έλλειμμα, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.Αν ισχύουν οι επίμαχες πληροφορίες, τότε η υπόθεση περιπλέκεται ως προς το παρασκήνιο που οδήγησε στη «μαύρη τρύπα» του ταμείου.

Οι πληροφορίες αυτές που δημοσιεύονται σήμερα στην 'Πατρίδα' αναφέρουν ότι η ταμίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχε δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις, ακόμα και απειλές για τη ζωή της, από κυκλώματα τοκογλύφων στα οποία είχε απευθυνθεί σε προγενέστερο χρόνο προκειμένου να καλύψει προσωπική της δανειοδότηση.
Με βάση τις πληροφορίες που διαρρέουν, στο συγκεκριμένο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται επώνυμοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, μηχανικοί και άλλοι.

Η ταμίας φέρεται να έχει στη διάθεση της «ντοκουμέντα» σε σχέση με τη δράση του κυκλώματος, τα οποία είναι αποφασισμένη να προσκομίσει στη Δικαιοσύνη, ρίχνοντας φως και σε άλλες «αθέατες» πτυχές της υπόθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει στη διάθεση της μεγάλο αριθμό επιταγών. Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα διοικητική και εισαγγελική έρευνα, ωστόσο εκκρεμεί η κάθοδος του κλιμακίου ελεγκτών της Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι ο γ. γραμματέας της Δημόσιας Αποκέντρωσης, Θανάσης Καρούντζος διαβίβασε άμεσα το σχετικό έγγραφο στην Αθήνα μετά από αίτημα του δημάρχου Αγίου Νικολάου, Δημήτρη Κουνενάκη.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η κατάθεση του πρώην δημάρχου Νεαπόλεως, Νίκου Καστρινάκη, ο οποίος στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί να αποδείξει με στοιχεία όλα όσα υποστηρίζει τόσο καιρό, ότι δηλαδή είχε έγγραφες και προφορικές διαβεβαιώσεις ότι τα οικονομικά του δήμου είναι άριστα.

Πηγή : http://www.cretalive.gr/new/26358
0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

abcs