Πλαφόν στα καύσιμα (ξανά)

Το θέμα της βενζίνης μας πονάει πολύ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εδώ στο Λασίθι. Τα γράφουμε, τα ξαναγράφουμε αλλά λύση δεν φαίνεται να υπάρχει. Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι για άλλη μία φορά επιβάλλει πλαφόν στην τιμή της αμόλυβδης σε 13 νομούς της χώρας, ανάμεσα σε αυτούς φυσικά και το Λασίθι. Το υπουργείο πήρε αυτήν την απόφαση μετά τις ανεξέλεκτες διαστάσεις που είχε πάρει η τιμή της βενζίνης στους νομούς Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Γρεβενών, Έβρου, Ευρυτανίας, Κερκύρας, Καφαλλονιάς, Κυκλάδων, Λέσβου, Φωκίδος, Σάμου και Χίου.


Σύμφωνα με το υπουργείο το μέτρο πάρθηκε με στόχο την τιθάσευση ανατιμητικών φαινομένων στη βενζίνη σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας κυρίως κατά τους θερινούς επόμενους μήνες.

Αυτό το εργάκι το έχουμε δει και ξαναδεί πολλές φορές. Παραμένει βέβαια άγνωστο για πόσες μέρες (ή ώρες) θα τηρηθεί και αυτή τη φορά η τιμή της ανώτατης βενζίνης. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι αν δεν μειωθεί η φορολογία στην τιμή της βενζίνης λύση δεν πρόκειται να βρεθεί. Ίσως οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών πρέπει να βρουν άλλες μεθόδους να γεμίσουν τα ταμεία γιατί έτσι όπως πάμε θα αρχίσουν να φορολογούν και τον αέρα που αναπνέουμε (αλήθεια πως και δεν το σκέφτηκαν αυτό ακομα???)
0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

abcs