Πνιγμένοι στα χρέη οι δήμοι της Κρήτης


Ποδαρικό με χρέη 78,5 εκατ. ευρώ

Ποδαρικό με το «αριστερό» για τον «Καλλικράτη» στην Κρήτη, καθώς μπορεί οι νέες δημοτικές Αρχές να αναλαμβάνουν καθήκοντα στις 3 Ιανουαρίου, θα βρουν όμως δήμους που χρωστούν και της... Μιχαλούς.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους έντιμους και εργατικούς του Δήμου Αγίου Νικολάου και στίς οικογένειές τους!!!

Μιάς και οι ευχές ΕΠΙΤΡΈΠΟΝΤΑΙ, εύχομαι στο ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ-ΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ!!Τον δικό σας Δήμο,όχι το δικό μου!!Τον διεφθαρμένο και επικίνδυνο που "τη στήνει" γιά να δημιουργεί προβλήματα σε παιδιά του 1ου Δημ. και την μάννα που τα συνοδεύει στο σχολείο ,απουσία συναδέλφου,εμένα του ιδίου!!

Νεαρός συμπολίτης μας στο Greek Idol!


Νεαρός συμπολίτης μας συμμετέχει αυτή την περίοδο στα δοκιμαστικά του Greek Idol που ετοιμάζεται να ξεκινίσει τη νεα χρονιά.

Πληροφορίες μας λένε οτι έχει πάρα πολύ καλή φωνή και αν και είχε ξαναδοκιμάσει να πάει σε ανάλογο παιχνίδι, τον απορύψανε, αλλά αυτή τη φορά ελπίζει να μπεί στα live.

Και όλο ανεβαίνει...

...η τιμή της βενζίνης! Σε απλησιάστα πλέον επίπεδα έχει φτάσει η τιμή της βενζίνης στην Κρήτη. Είναι ένα θέμα στο οποίο έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν και επανερχόμαστε τώρα μιας και πλησιάζει η περίοδος των Χριστουγέννων οπότε  αναμένουμε να δούμε και νέες εκπλήξεις στην τιμή της βενζίνης.

Το τραγούδι του Γιάννη Χαρούλη για το ΝΗΣΙ

Από την αρχή λέγαμε ότι ο "δικός μας" Γιάννης Χαρούλης θα ήταν από τους πιο κατάλληλους να ερμηνεύσει ενά από τα τραγούδια που θα "έντυναν" το ΝΗΣΙ. Και τελικά δεν πέσαμε έξω! Χθές δημοσιέυσαμε το τραγούδι της Ελεονώρας Ζουγανέλη, σειρά έχει τώρα η "Μαύρη Πεταλούδα" από τον Γιάννη Χαρούλη. Στίχοι: Ελένη Φωτάκη. Μουσική Μίνως Μάτσας.

Τρίτη Δεκεμβρίου -Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Μια Βόλτα στην πόλη μας.


Κάθε χρόνο που πλησιάζει η 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αρχίζω να γράφω ένα άρθρο. Είμαι της πεποίθησης ότι η αναπηρία δεν πρέπει να συνδυάζεται στο μυαλό του κόσμου με μιζέρια, γκρίνια και με γκρίζα χρώματα. Το γκρι δεν είναι ελκυστικό χρώμα και απωθεί, δεν σου διεγείρει την φαντασία για να έλθεις κοντά στο διαφορετικό, να το γνωρίσεις, να το αποδεχτείς. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο είχα επιλέξει να γράφω παραμύθια και διηγήματα που ναι μεν να περνάει το μήνυμα της διαφορετικότητας και των προβλημάτων που απορρέουν έχοντας μια αναπηρία αλλά συγχρόνως και το μήνυμα ότι η ζωή δεν σταματάει με αυτή.


Το νέο τραγούδι από το "ΝΗΣΙ"

Ακούστε εδώ το δεύτερο τραγούδι που κυκλοφόρησε από το soundtrack της σειράς ΝΗΣΙ. Ερμηνέυει η Ελεονώρα Ζουγανέλη. Μουσική - Μίνως Μάτσας. Στίχοι - Victoria Hislop/ Μίνως Μάτσας.


Η ΕΘΟΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Σε κάθε αγώνα δρόμου, μεγάλο ή μικρό, κύριος στόχος είναι ο τερματισμός. Στην δική μας περίπτωση ο αγώνας ήταν μεγάλος. Ο αφέτης έδωσε την εκκίνηση τον περασμένο Οκτώβριο, ακούσαμε το καμπανάκι του τελευταίου γύρου και τώρα είμαστε στην τελική ευθεία πριν τον τερματισμό! Πότε αυτός προβλέπεται; Στις 6 Δεκεμβρίου φυσικά, στην πρεμιέρα της νέας μας παράστασης, της κωμωδίας «Ράφτης Κυριών»!

"Έφυγε" ο Μανόλης Βάρδας

ΕΙΔΑ ΑΕΡΑΣ ΝΑ ΚΟΥΝΑ..ΕΝΑ ΚΑΜΕΝΟ ΠΕΥΚΟ.......
ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕ, ΦΥΓΕ ΜΗ ΜΕ ΔΕΙΣ..ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΦΤΩ..

Άυριο στις 2.30 μ.μ. θα γίνει στην Αγία Άννα στον κόμβο Ξηροκάμπου η κηδεία του συντοπίτη μας δάσκαλου Μανόλη Βάρδα, που "έφυγε" για να συναντήσει  τον πολυαγαπημένο του γιο  στις γειτονιές του ουρανού.

Η οικογένεια του επιθυμεί  αντί στεφάνων  να γίνουν δωρεές για τις ανάγκες  του 5ου  Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.
 
Πηγή : taneatoumeramvellou.blogspot.com

Ο καιρός τρελάθηκε!

Και ενώ όλοι παραπονιόμαστε για την μη φυσιολογική ζέστη που επικρατεί στην περιοχή μας τις τελευταίες μέρες, οι υπόλοιποι Ευρώπαίοι φαίνεται να μας ζηλέυουν... Ενώ εμείς βράζουμε, η βόρεια Ευρώπη έχει παγώσει στην κυριολεξία!

1η Δεκεμβρίου 1913 - η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Πόσοι από εμάς άραγε ξέρουμε ότι σαν σήμερα πριν 98 χρόνια έγινε η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα? Την 1η Δεκεμβρίου του 1913 υψώθηκε η ελληνική σημαία στο κάστρο του Φιρκά στα Χανιά.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Η Γενική Συνέλευση του  Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου της 29ης  Νοεμβρίου 2010 έλαβε την παρακάτω απόφαση:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ στους συναδέλφους της χώρας ότι από 1/11/2010 με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών συνεστήθη επιτροπή στην οποία σημειωτέον δεν συμμετέχει μαχόμενος δικηγόρος και με προθεσμία εξήντα ημερών από 1-11-2010 για την σύνταξη νομοσχεδίου για το άνοιγμα του δικηγορικού λειτουργήματος....

Οι νοτιάδες στεγνώνουν την Κρήτη

Η κρίση… του νερού είναι όσο ποτέ άλλοτε κοντά μας, θέτοντας θέμα επιβίωσης του ίδιου του πλανήτη μας. Οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται από την απορρύθμιση του κλίματος εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη επιδεινώνουν κατά πολύ το ήδη υπαρκτό πρόβλημα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συρρίκνωση κάποιων εποχών (φθινοπώρου και άνοιξης) και η «επεκτατική πολιτική» των υπολοίπων (χειμώνας, καλοκαίρι).
abcs