Εκδήλωση του ΚΠΕ Νεάπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας του Περιβάλλοντος

Την Κυριακή 5 Ιουνίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νεάπολης εορτάζει για έκτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οργανώνοντας εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο της Νεάπολης με τη συμμετοχή των μαθητών των σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης και τη συμπαράσταση των Νέων Νεάπολης.

Αγανακτισμένοι στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ - στήριξη από Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου

Σήμερα 27 Μαϊου στις 6:30 μμ στην πλατεία Αγίου Νικολάου, συνεχίζεται η διαδήλωση των αγανακτισμένων πολιτών. Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου στηρίζει την διαδήλωση με την ίδια αγανάκτηση προς τις αντιδημοκρατικές πολιτικές που εφαρμόζονται και που έχουν αντίκτυπο όχι μόνο σε εμάς τους ίδιους αλλά και στο φυσικό μας περιβάλλον.

Αγανακτισμένοι στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Η σελιδα στο facebook για τους αγανακτησμένους της πόλης μας είναι αυτή : Αγανακτισμένοι ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ! Το "κίνημα΄" που ξεκίνησε διαδυκτιακά θα πάρει σάρκα και οστά και στην πόλη μας, οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε στη πλατεία...

Βέβαια να σας πούμε μια υποσημείωση..

Νεκρός ελαιοχρωματιστής απο ηλεκτροφόρα καλώδια

Ένας 30χρονος ελαιοχρωματιστής κεραυνοβολήθηκε απο το ηλεκτρικό ρεύμα όταν
το κοντάρι που κρατούσε κατα την ώρα τις εργασίας του σε οικοδομή, ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Tο εργατικό αυτό δυστύχημα συνέβει περίπου στις 14.00 στην Ελούντα Αγίου Νικολάου. Ο άτυχος 30χρονος διεκομίσθει στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το νησί θα επανέλθει…

«Στη διάρκεια ενός σιγαρέτου που είναι η ζωή μας, και όπου χαιρόμαστε, και αυτοκαταστρεφόμαστε, το μόνο φωσάκι που δεν σβήνει ακόμα κι αν ο χρόνος μας το πατά χάμω είναι το κάλλος. Η απειροελάχιστη στιγμή, όπου γευτήκαμε το κάλλος και το ενσωματώσαμε μια για πάντα μες την ιδιωτική μας αιωνιότητα».

Πρωτοφανές ατόπημα Πρωθυπουργού-Γερουλάνου για το 'Νησί" !

Απίστευτο κι όμως αληθινό ! Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου  «μέχρι πρότινος η Σπιναλόγκα ήταν ένα εγκαταλειμμένο νησάκι, για το οποίο δεν υπήρχε κανένα τουριστικό ενδιαφέρον»…. Ανέφερε δε ότι έχει γίνει πια επίκεντρο ενδιαφέροντος διεθνώς (σ.σ. προφανώς και λόγω του γνωστού τηλεοπτικού σήριαλ) !

Οριοθέτηση Υγρότοπου Αλμυρού: Το πρώτο βήμα έγινε...

Μετά από πολλά χρόνια, το πρώτο βήμα για την ορθολογική διαχείριση και προστασία του μοναδικού αυτού υγρότοπου επιτέλους έγινε. Χρειάστηκαν χρονοβόρες προσπάθειες αρκετών εθελοντών και την ημέρα της οριοθέτησης σκληρή δουλειά των πολλών που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι.!

ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΗΣ, ΟΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΥΡΑΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την κατάργηση του ΤΕΙ

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 17 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΚΕΠΤΙΚΟ:

Ο πόλεμος που δέχεται ο καθένας μας στο μικρόκοσμο της επαγγελματικής και οικογενειακής του επιβίωσης, δεν έχει καμία διαφορά από τον πόλεμο που δέχεται η τοπική μας κοινωνία... την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα όλων μας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες, κατανοώντας τις μεγάλες ανάγκες της εργαζόμενης οικογένειας για βοήθεια στην ανατροφή των βρεφών και νηπίων μέσα στις νέες συνθήκες του οικονομικού πολέμου που δεχόμαστε.

Οι "Γλυκές Αλχημείες" στον Άγιο Νικόλαο αυτό το Σάββατο στις 19:00

Ο πιο γνωστός ζαχαροπλάστης της Ελλάδας, Στέλιος Παρλιάρος έφερε της Γλυκές Αλχημίες του στον Άγιο Νικόλαο. Όλοι ξέραμε ότι είχαν πραγματοποιηθεί γυρίσματα στην περιοχή μας, καιρός λοιπόν να απολαύσουμε τα αποτελέσματα και στην μικρή οθόνη αυτό το Σάββατο (21/05) στις 19:00 στην συχνότητα του MEGA.

Διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αγ. Νικολάου

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιήθει σήμερα στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου κατά της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει την λειτουργία του τμήματος " Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων". Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 και όλοι μας πρέπει να είμαστε εκεί.

Χωρίς νερό αύριο ο Άγιος Νικόλαος

Οι καταναλωτές πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να αποθηκεύσουν την αναγκαία ποσότητα νερού για τις άμεσες ανάγκες τους.

Υγρότοπος Αλμυρού: Οριοθέτηση και Προστασία

Κατάργηση του ΤΕΙ Επιχειρηματικού σχεδιασμού και Πληροφοριακών συστημάτων Αγίου Νικολάου

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Αγίου Νικολάου μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να συμπεριλάβει στην "μακρά" λίστα με τα υπό κατάργηση ΤΕΙ και το νεο-ιδρυθέν τμήμα Επιχειρηματικού σχεδιασμού και Πληροφοριακών συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο.

ο Μανώλης Φουντουλάκης στο " Νησί"


Το χθεσινό επεισόδιο από το "Νησί" ήταν αναμφισβήτητα συγκλονιστικό. Από τις πιο συγκινητικές σκηνές ήταν η εμφάνιση του Μανώλη Φουντουλάκη, ενός πρώην Χανσενικού, ως κομπάρσος κατά την αποχώρηση από την Σπίναλόγκα.

Εμείς πάντως δεν ξεχνιόμαστε...

Απλά θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε οτι καραδοκούμε για την υπόθεση της εξαφάνισης του ταμείου απο την Νεάπολη.... εε δεν ηταν δα και μικρό το ποσό...αν και δεν έχει σημασία αν είναι 1 ευρώ η 1 εκ. ευρώ... το θέμα είναι οτι είναι δημόσιο χρήμα!

«Έφυγε» ο φιλόλογος ποιητής και κριτικός Μάνος Λουκάκης

«Έφυγε» πρόωρα, τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Μαΐου, ο φιλόλογος, ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Μάνος Λουκάκης.
Ο Μάνος Λουκάκης γεννήθηκε το 1951 στον Άγιο Νικόλαο...

Οι δημοσιογράφοι μας - για γέλια και για κλάμματα!

Σήμερα που είναι Κυριακή, είναι μέρα χαλάρωσης και διασκέδασης. Από το μαντράκι σας αφιερώνουμε ένα βιντεάκι με τον μεγάλο "δημοσιογράφο" Γιώργο Αυτιά για να σκάσει λίγο το χειλάκι σας!

Περί ΑΣΤΕΑΝ...

Η Κρήτη, ο Αγ.Νικόλαος ,η Περιφέρεια Κρήτης κ.λ.π. όσο αγώνα έκαναν κάποιοι να έρθει η σχολή ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ ΜΑΣ θα πρέπει με τους ίδιους αγώνες και πρωτίστως με το ίδιο σθένος να αγωνιστούν για την παραμονή της!!!

Εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Λασιθίου για το ενεργειακό πρόβλημα

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών Παράρτημα Λασιθίου και ο Δήμος Αγίου Νικολάου σας προσκαλούν στην ομιλία που θα γίνει στο κινηματοθέατρο REX το Σάββατο 7/5/2011 στις 18.30 με θέμα «Το Ενεργειακό Πρόβλημα: Η Επιλογή της Πυρηνικής Ενέργειας» ...

Smoke on the water αλά Κρητικά

Και για όσους από εσάς δεν είστε οπαδοί του ροκ, αλλά προτιμάτε ποιο παραδοσιακά μουσικά ακούσματα μην ανησυχείτε! Απολαύστε εδώ μια μίξη του κλασικού "Smoke on the water" των Deep Purple με κρητική μουσική από τον Κρητικό καλλιτέχνη Μανόλη Κονταρό.

Οι θρύλοι της ροκ σήμερα στο Ηράκλειο!

Για όσους από εσάς ακόμα σκέφτεστε τι να κάνετε σήμερα το βράδυ η απάντηση είναι μία: πεταχτείτε μέχρι το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο όπου σήμερα το βράδυ στις 9 οι Deep Purple θα συναντήσουν τον δικό μας γερόλυκο της ροκ, Βασίλη Παπακωνσταντίνου για να μας ταξιδέψουν με την μουσική τους.

Κλείνει η σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγ. Νικολάου?

Η σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγίου Νικολάου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είναι ένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα η αναστολή λειτουργίας του οποίου εξετάζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Φωτογραφικό και Ιστορικό Υλικό για τον Υγρότοπο του Αλμυρού

Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου αναζητά παλαιό φωτογραφικό και ιστορικό υλικό της παραλίας και του υγρότοπου του Αλμυρού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ απο την Οικ. Κίνηση

Κρητικοί κτηνοτρόφοι κάνουν μήνυση στη "Sunday Telegraph"

Στο εδώλιο της ελληνικής δικαιοσύνης θα καθίσουν ο εκδότης της εφημερίδας και ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος Colin Freeman με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος πέντε κτηνοτρόφων.

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μέλη του Δ.Σ. της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΔΑΕΑΝ και μίλησαν με τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Εμμ. Πεπόνη. Τα θέματα συζήτησης ήταν η καταστροφή των αμμοθινών του υγρότοπου του Αλμυρού από το στρώσιμο της παραλίας με μηχανικό μέσο (μπουλντόζα) και η εκδήλωση της οριοθέτησης του υγρότοπου που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαίου σε συνεργασία με την WWF.


Όσον αφορά την ισοπέδωση των αμμοθινών, τα μέλη της Οικολογικής Κίνησης τόνισαν ότι εάν επαναληφθεί τέτοια καταστροφή, η ομάδα θα αναγκαστεί να αντιδράσει με δυναμικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας τους νόμους που ορίζουν ξεκάθαρα πλέον το καθεστώς προστασίας περιοχών όπως ο υγρότοπος του Αλμυρού.

ΤΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟ!!!

Τι είναι αυτό το πράγμα με τους Ιθαγενείς;Να μην έρθει κάτι άγνωστο ή κάποιος άγνωστος στον Αγ.Νικόλαο όλοι αρχίζουν και βλέπουν το παράξενο ον ή αντικείμενο καχύποπτα και αναρωτιούνται,συνεδριάζουν και βγάζουν συμπεράσματα που είναι για γέλια!!!

Γιατί δεν τους ενημέρωσαν για το ρυμουλκό που έφερε το Λιμεναρχείο; Ρε σεις το γερανοφόρο όχημα οι Δήμοι γιατί το έχουν και το χρησιμοποιούν;Καθόλου μυαλό...........,όλοι βλέπουν ένα "κόκκινο πανÎ! ¯," τον άνθρωπο πίσω από το πανί δεν τον βλέπουν,μέχρι να τους "καρφώσει" το "Ταύρο" και ύστερα θα του ζητάνε και τα ρέστα!!!ΓΕΛΟΙΟΙ!!!

Φυσικό αέριο στην Κρήτη?


Εδώ και πολύ καιρό ακούμε φήμες για την ύπαρξη τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στα νότια της Κρήτης. Από ότι φαίνεται σύντομα θα μάθουμε το αν οι φήμες αυτές έχουν κάποια δόση αλήθειας.

ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα σε αυτές τις περιπτώσεις από την άγνοια του μαθητή που πηγαίνει ανυποψίαστος στο σχολείο του, που έχει κατασκευαστεί ή επεκταθεί με αμιαντοκατασκευές,, του τεχνίτη που επισκευάζει φρένα με αμίαντο, του εργάτη που δουλεύει σε αίθουσες με ψευδοροφές από αμίαντο, με την άγνοια εκατομμυρίων ανύποπτων πολιτών που κυριολεκτικά πίνουν νερό από σωλήνες ύδρευσης με αυξημένη συγκέντρωση ινών αμιάντου

Αποκατάσταση των νταμαριών της περιοχής Μαρδατίου και Ρούσας Λίμνης

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2011 μετά από πρωτοβουλία της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαρδατίου και Ρούσας Λίμνης, έγινε σύσκεψη - συζήτηση για την διαδικασία αποκατάστασης των δύο νταμαριών στη περιοχή.

Εκτός από τους εκπροσώπους της Οικολογικής Κίνησης και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ρούσας Λίμνης, παρευρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Αφορδακός, η περιβαλλοντολόγος του Δήμου Μ. Λαζαράκη, μέλη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, ο γιατρός Α. Γαλατσάνος, κάτοικος της περιοχής που είχε, πρόσφατα, κάνει έγγραφη καταγγελία για την μετατροπή του κάτω νταμαριού σε σκουπιδότοπο καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟΥ

Μετά από πολλά χρόνια απραξίας, ένα ζήτημα που αφορά την υγεία εκατοντάδων μαθητών του πάνω Μεραμπέλλου, φαίνεται ότι μπαίνει σε δρομολόγηση οριστικής λύσης. Οι μαθητές ήταν οι πρώτοι που άρχισαν να ψυλλιάζονται, ότι με τα έγγραφα δεν γίνεται τίποτα και πρόσθεσαν στα αιτήματα της περσινής τους κατάληψης, την απομάκρυνση των αμιαντοκατασκευών από το Γυμνάσιο-Λύκειο Νεάπολης.

Πλαφόν στα καύσιμα (ξανά)

Το θέμα της βενζίνης μας πονάει πολύ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εδώ στο Λασίθι. Τα γράφουμε, τα ξαναγράφουμε αλλά λύση δεν φαίνεται να υπάρχει. Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι για άλλη μία φορά επιβάλλει πλαφόν στην τιμή της αμόλυβδης σε 13 νομούς της χώρας, ανάμεσα σε αυτούς φυσικά και το Λασίθι. Το υπουργείο πήρε αυτήν την απόφαση μετά τις ανεξέλεκτες διαστάσεις που είχε πάρει η τιμή της βενζίνης στους νομούς Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Γρεβενών, Έβρου, Ευρυτανίας, Κερκύρας, Καφαλλονιάς, Κυκλάδων, Λέσβου, Φωκίδος, Σάμου και Χίου.

Ανθρώπινη ΖΩΗ!!!

Την Κυριακή του Πάσχα θρηνήσαμε ένα οικονομικό μετανάστη από πτώση πάνω από τη λίμνη!!!Στο παρελθόν αφού αγανάκτησα 20-25 ημέρες ενοχλήσεων, δημοσίευσα στην τοπ.εφημερίδα Ανατολή άρθρο για κατεστραμμένα ξύλινα κιγκλιδώματα απέναντι από το 1ο δημοτικό σχολείο!!!

Υπήρχε κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού ή πτώσης, από μαθητές του δημοτικού γιατί με τη λήξη του ωραρίου έπαιζαν σε καθημερινή βάση!!!Ζητούσα την αποκατάσταση των προστατευτικών ξύλινων κιγκλιδωμάτων,καθώς και τον έλεγχο σε τακτά χρονικά διαστήματα από κλιμάκιο του Δήμου!!!

Την επόμενη μέρα τα έφτιαξαν.

Παρασκευή 29-04-2011 η εφημερίδα Ανατολή δημοσίευσε για το ίδιο θέμα...
abcs