Έφτασε το σκαθάρι στο Βάι!

Παρελθόν κινδυνεύει να γίνει το φοινικόδασος στο Βάι αν δεν ληφθούν άμεσα, αποτελεσματικά και κυρίως πρακτικά μέτρα. Χθες δασολόγοι της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου παρέδωσαν στο ΕΘΙΑΓΕ σκαθάρι που έπιασαν σε παγίδα μόλις 50 μέτρα μακριά από την περίφραξη του φοινικοδάσους!

Απολογισμός για την Ελούντα


Από το συνδιασμό "Σύγχρονος Δήμος" λάβαμε επίσης και το παρακάτω δελτίο τύπου (το οποίο όμως υπογράφει ο Δήμος Αγίου Νικολάου).

Θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού από τον "Σύγχρονο Δήμο"


Πολιτισμός

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντικό έργο στο χώρο του πολιτισμού από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου αλλά και από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των διαμερισμάτων, την ΠΛΕΑΜ της Νεάπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Βραχασίου.

Πρόγραμμα περιοδείας "Σύχρονου Δήμου" και κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου κ. Κουνενάκη

Οι προεκλογικές δραστηριότητες του "Σύχρονου Δήμου" σύμφωνα με τα δελτία τύπου που μας απεστάλησαν έχουν ώς εξής:

Βιογραφικό υποψήφιου δημοτικού συμβούλου: Γιώργος Κοϊνάς

Λάβαμε από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ. Κοϊνά το βιογραφικό του σημείωμα το οποίο δημοσιέυουμε παρακάτω:

Σε «πράσινο νησί» μετατρέπεται η Κρήτη με επένδυση 2,5 δις. ευρώ


Το δρόμο για τη μετατροπή της Κρήτης στο πρώτο «πράσινο νησί της Μεσογείου» κατά το πρότυπο του Σάμσο της Δανίας, άνοιξε η απόφαση της ΡΑΕ κατά την τελευταία της Ολομέλεια, με την οποία αδειοδοτείται ένα από τα μεγαλύτερα projects στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι αυτοί που πλήρωσαν περισσότερο το Καποδιστριακό πείραμα, ήταν οι αγροτικοί πληθυσμοί της πατρίδας μας και οι κοινότητές τους. Το νομοσχέδιο Καποδίστριας σε διοικητικό επίπεδο και η κοινή αγροτική πολιτική (Κ.Α.Π) σε οικονομικό επίπεδο, ήταν τα δύο εργαλεία των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση των Ελλήνων αγροτών από το 16%, στο 5% του γενικού πληθυσμού.
Οι κοινότητες της περιοχής, από κύτταρα της αγροτικής οικονομίας και συνεχιστές της παράδοσης μετατρέπονται σε αποδεικτικά στοιχεία της απερήμωσης του τοπίου και της εσωτερικής μετανάστευσης. Οι πιο τυχερές γίνονται προάστια των μεγαλύτερων πόλεων ή ησυχαστήρια ντόπιων και ξένων συνταξιούχων.

Ηλεκτροφωτισμός της Σπιναλόγκα (επιτέλους)

Οριστική δημοπράτηση του έργου του Ηλεκτροφωτισμού του φρουρίου της Σπιναλόγκα προϋπολογισμού 1.575.000 ευρώ ( + Φ.Π.Α.) με άνοιγμα προσφορών για την τελική ανάθεση του έργου στον ανάδοχο που θα το εκτελέσει στις 23-11-2010.

Οι Κρητικοί οι πιο παχύσαρκοι Ευρωπαίοι

Κατά 20 κιλά αυξήθηκε ο μέσος όρος του σωματικού βάρους  των κατοίκων της Κρήτης τα τελευταία 40 χρόνια, από το 1970 έως το 2010, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοίνωσε ο καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας του Παν/κού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ Ιωάννης Μελισσάς, με την ευκαιρία της διοργάνωσης στα Χανιά (29 με 31 Οκτωβρίου) του 15ου Παγκρήτιου Ιατρικού Συνεδρίου.

Eπίσκεψη υποψήφιου περιφερειάρχη στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου από τον δήμο Αγίου Νικολάου.

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης Σταύρος
στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη μαζί με τον υποψήφιο
αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καστρινάκη και υποψήφιους συμβούλους του Νομού
Λασιθίου. Υπήρξε μακρά συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή
μας και γενικότερα ο Νομός Λασιθίου. Το σημαντικότερο θέμα που συζητήθηκε ήταν
αν η νέα περιφέρεια που θα προκύψει από τις εκλογές, θα καταφέρει μια ουσιαστική
αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων ώστε να στηρίξει την περιφέρεια, τους
ανθρώπους και εν γένει την τοπική αυτοδιοίκηση.

Εγκαταλείπουν το Ηράκλειο...κατευθύνονται προς Άγιο Νικόλαο - Χανιά

Ο λόγος ... για τα ξένα κρουαζιερόπλοια τα οποία εγκαταλείπουν το λιμάνι του Ηρακλείου λόγω υψηλού κόστους και υποβαθμισμένων υπηρεσιών...

Επέτειος του "ΟΧΙ"

Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τα παλικάρια μας, που θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση για να μπορούμε σήμερα εμείς να είμαστε ελεύθεροι και να αναπνέουμε αέρα.... 

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ "ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΒΑ" ΣΤΗΝ ΒΟΣΤΟΝΗ & ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ,

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ


Eχετε διαβάσει το βιβλίο;» - «Δεν έτυχε»... «Pίξτε μια ματιά και θα σας τηλεφωνήσουμε, η σειρά θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Kρήτη, και οι ηθοποιοί θα μείνουν εκεί από τον Δεκέμβρη του 2009 μέχρι τον Δεκέμβρη του 2010...

Δήλωση στήριξης - Τ.Ο.ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από την Τ.Ο.ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ και σας την παραθέτουμε...


Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, ο Νέος Ενιαίος Δήμος Αγίου Νικολάου, καλείται με μειωμένους πόρους και συγκεκριμένες προοπτικές χρηματοδότησης να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή του Μεραμπέλλου.

Οι ευθύνες είναι πολλές. Επιβάλλεται να δοθούν λύσεις σε καίρια ζητήματα, αναφορικά με την υγεία, την ασφάλεια, την πρόνοια, τον τουρισμό, την εκπαίδευση, την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, το περιβάλλον.

Άδοξοι Μπάσταρδοι στο ΡΕΞ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Νικολάου προβάλει την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στο ΡΕΞ ώρα ( 9.30 μ.μ. ) την τελευταία ταινία του “τρομερού παιδιού” του κινηματογράφου Κουέντιν Ταραντίνο «Inglourious Basterds»,2009.Ηθοποιοί: Μπραντ Πιτ, Νταϊάν Κρούγκερ, Κρίστοφ Βαλτς, Ντάνιελ Μπρουλ, Μελανί Λορέν, Ιλάι Ροθ, Τιλ Σβάιγκερ, Μίκαελ Φασμπέντερ, Μάικ Μάγιερς.

Για την Τουριστική Ανάπτυξη - Λαική Συσπείρωση

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα για την Τουριστική Ανάπτυξη από την Λαική Συσπείρωση , και σας το παραθέτουμε...

Βραβεύσεις και στη Γερμανία για το Κριτσώτικο λάδι

Απ΄ό,τι φαίνεται οι διακρίσεις για το Κριτσώτικο λάδι δεν έχουν τελειωμό!
Αποτελεί "Best Seller" του είδους του και βρίσκεται στα ράφια των Super Market ανάμεσα σε άλλα Ελληνικά , Ισπανικά αλλά και Ιταλικά λάδια...

Δελτίο τύπου για θέματα παιδείας - Σύγχρονος Δήμος

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από τον συνδυασμό Σύγχρονο Δήμο και σας το παραθέτουμε...

Eκπομπή Alter για το μυστικό της Σπίναλογκας (Ολοκληρωμένο)

Σας τα παραθέτουμε...Δείτε τα με προσοχή και περιμένουμε τις απόψεις και τα σχόλια σας για το κατά πόσο ευσταθούν ή όχι.


Οι πρώτες παλιές φωτογραφίες απο αναγνώστη...

Μας έστειλαν τις πρώτες φωτογραφίες... ευχαριστούμε πολύ παιδιά... Με την ευκαιρία να σας πούμε οτι δημιουργήσαμε ενα ηλεκτρονικό άλμπουμ στο οποίο θα μαζεψουμε όλες τις φωτογραφίες που θα μας στείλετε.. η διεύθυνση είναι εδώ :

Για τη φώτο με το άγαλμα : Άγιος Νικόλαος Κρήτης. Λιμάνι .1910-1911 / Φωτογρ.αρχείο Fred Boissonas
(Πηγή: Μουσείο Φωτογρ. Θεσσαλονίκης/ΜΦΘ)

Εκλογές - Αλμυρός

Καλημερα , κι επιτρεψτε μου δυο μικρα σχολια...

1 ) Ανεξαρτητοι δημοι δεν υπαρχουν πια στην Καλλικρατεια εποχη. Αν δεν σε βγαλει το κομμα , εισαι χαμενος απο χερι. Κι αφου σε βγαλει το κομμα , ειμαστε ΕΜΕΙΣ χαμενοι απο χερι. Υποτελεις και υπηκοοι του καθε κερατα ''εθνοπατερα'' καταντησαμε. Με τις υγειες μας....

Εκτός συνόρων το «Νησί»;

Πιθανολογείται ότι το Ισραήλ θα είναι η πρώτη χώρα από την οποία θα ξεκινήσει η εκτός συνόρων προβολή της τηλεοπτικής σειράς του Mega το «Νησί».

Τρικυμία εν κρανίω…


Σε όσα  γίνονται αλλά και γράφονται τελευταία στον τοπικό τύπο από ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουμε να απαντήσουμε γιατί το κλίμα αυτό ούτε μας ταιριάζει και ούτε ενδιαφέρει την κοινωνία μας.
Όλοι  γνωρίζουμε  τι έγινε και τι γίνεται, ξέρουμε πως παίζουν κάποια συμφέροντα και τι επιδιώκουν.
Απέναντι στις παλινωδίες, στις υπαναχωρήσεις και στην αστάθεια, εμείς προτάσσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και της κοινωνίας μας. Γι αυτό έχουμε μια σταθερή και σαφή πορεία, συγκροτήσαμε ένα Ανεξάρτητο, Ενωτικό Συνδυασμό.

Ανακοίνωση

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Ι. Κουνενάκης του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» θα δέχεται ευχές για την εορτή του, από τις 19.00 το απόγευμα, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, στην οδό Ρ. Κουνδούρου 24.

Από το Γραφείο Τύπου

Του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος»

Προτεραιότητες έργων για το Βραχάσι, το Σίσι και τη Μίλατο.

Στην τέως Κοινότητα Βραχασίου και μέσα από τις διαδικασίες του αγώνα ενάντια στον Καποδίστρια, αυξήθηκε η πεποίθηση ότι η κοινότητα που διεκδικεί, μπορεί και να κερδίζει. Η γενικότερη πολιτική συγκυρία και το κράτος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επέβαλλαν το τέλος οποιασδήποτε αυτοδιοικητικής-αυτοδιαχειριστικής προσπάθειας. Δεν άφησαν τη κοινότητα Βραχασίου να επιλέξει το δικό της αναπτυξιακό δρόμο, για να μην υπάρχουν νησίδες αμφισβήτησης αφενός των τοπικών παραγόντων εξουσίας αλλά και των κυρίαρχων επιλογών του κεφαλαίου στο τομέα της τοπικής διοίκησης. Μεγάλη παρακαταθήκη όμως του αγώνα ήταν οι συλλογικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Την κατάκτηση αυτή σε επίπεδο πολιτικής κουλτούρας, πρέπει να τη διατηρήσει ο τόπος.

Τελικά δεν μιλάμε μόνο εμείς για οργή!

Νωρίτερα σήμερα δημοσιεύσαμε μία ανάρτηση με τίτλο "Οργή, πολλή οργή... το μήνυμα των δημοτικών εκλογών". Εντελώς τυχαία βρήκαμε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Πατρίς", ένα παρόμοιο άρθρο με σχεδόν τον ίδιο τίτλο με το δικό μας. Σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε ότι μας έκλεψαν την ιδέα (αν και δεν βρήκαμε ημερομηνία υποθέτουμε ότι αναρτήθηκε πολύ πριν από το δικό μας άρθρο) καθώς και εμείς δεν είχαμε διαβάσει το άρθρο αυτό όταν γράφαμε το δικό μας. Αν το είχαμε κάνει να είστε σίγουροι ότι θα είχαμε αναφέρει την πηγή από την οποία πήραμε το άρθρο.

Βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα την ανάρτηση της εφημερίδας "ΠΑΤΡΙΣ", και την αναδημοσιεύουμε και στο δικό μας blog.

Η σοκαριστική συνέντευξη του Νίκου Κούνδουρου που περιγράφει την περιπέτεια που έζησε πριν λίγες μέρες.



"Κατάφερα να σωθώ επειδή,όπως με πίεζε ο ένας με το μαξιλάρι για να μου κόψει την αναπνοή, είχε δημιουργηθεί ένα πολύ μικρό κενό από όπου έπαιρνα μικρές ανάσες." Ετσι περιγράφει o Νίκος Κούνδουρος τις δραματικές στιγμές που έζησε στα χέρια των κακοποιών, παραθέτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την εισβολή των τεσσάρων ληστών στη μονοκατοικία όπου διαμένει. Ο σκηνοθέτης μίλησε στο "ΘΕΜΑ" μέσα από τη Μονάδα Εμφραγμάτων του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην περιοχή του Μετς.


Οργή, πολλή οργή... το μήνυμα των δημοτικών εκλογών

Αναμφισβήτητα η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο έχει αλλάξει ταχύτητα. Οι λέξεις ΔΝΤ, μνημόνιο, λιτότητα, μειώσεις μισθών, απολύσεις έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Στην περιοχή μας αν και περιμέναμε τα χειρότερα για την φετινή τουριστική χρονιά, φαίνεται ότι  την γλιτώσαμε χωρίς τεράστιες απώλειες. Λίγα χιλιόμετρα παραδίπλα μας, στο Ηράκλειο τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο αφήνοντας εκατοντάδες ανέργους, για να μην αναφερθούμε στο τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε τις δημοτικές εκλογές. Το κερασάκι στην τούρτα.

Ενα μικρό ταξιδάκι στο παρελθόν...ας συμβάλλουμε όλοι!

Εαν έχετε παλιές φωτογραφίες απο την πόλη μας, φυλαγμένες απο τις γιαγιάδες και τους παππούδες σας, στείλτε μας τις (σκαναρισμένες προφανώς) ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο θα μείνει σε όλους μας για πάντα...

Αν μπορείτε και εαν είναι δυνατόν γράφετε μας και χρονολογίες και τοποθεσία...

Μπορούμε να κάνουμε κάτι το οποίο θα δείχνουμε με περιφάνεια...ένα ηλεκτρονικό άλμπουμ που θα ταξιδεύει τους αναγνώστες στο παρελθόν...

Οι πρώτες εντυπώσεις από την τηλεμαχία των υποψηφίων Δημάρχων

Είδαμε χθες σε τηλεοπτικό κανάλι την πρώτη τηλεμαχία των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Αγίου Νικολάου.
Οι εντυπώσεις συγκλίνουν ότι μάλλον δεν έχουν ζεσταθεί ακόμη οι υποψήφιοι αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι...

Με εξαίρεση τον Δ. Κουνενάκη, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να πάει σε βάθος τα θέματα, υπήρξαν εμφανείς αδυναμίες για αυτούς που γνωρίζουν τα πράγματα...
Αοριστολογίες, λεκτικά σχήματα και επχιειρηματολογία που ακροβατούσε ανάμεσα στο χάιδεμα αυτιών και στην προσπάθεια να πείσει ότι γνωρίζουν τα θέματα...

"Τους έχω βαρεθεί..."

           


Η φετινή προεκλογική περίοδος στον δήμο Αγίου Νικολάου είναι ιδιαίτερα έντονη και το παρασκήνιο για τους υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς σύμβουλους ήταν πολύ καυτό. Μετά από μια εκτεταμένη περίοδο διαβουλεύσεων επί διαβουλεύσεων, παραιτήσεων, κατηγοριών και ότι άλλο μπορούσε κανείς να φανταστεί τελικά οι υποψήφιοι βρέθηκαν και χθες παρουσίασαν τις υποψηφιότητες τους στην εκπομπή "Κρήτη σήμερα" στο Κρήτη TV (για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το τοπικό debate πατήστε εδώ).

Αποκλειστικό!!!

Με ιδιαίτερη απογοήτευση θα σας ανακοινώσουμε ότι αυτή τη Δευτέρα...

Το φοβερό μυστικό της Σπιναλόγκας - H αποκάλυψη!

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Χαρδαβέλα που σας αναφέρα λίγες μέρες πρίν.

Οικολογική συνείδηση και λιτότητα χαρακτηρίζουν τις προεκλογικές καμπάνιες στο δήμο Αγ. Νικολάου

Τον τρόπο χρήσης των χώρων που διατίθενται στους συνδυασμούς των υποψηφίων για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, προκειμένου να προβάλουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου, συζήτησαν χθες οι εκπρόσωποι συνδυασμών που συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου.

Καταδίκη για μόλυνση του Αλμυρού

14 μήνες φυλάκισης επεβλήθη στον καθένα από τους δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται δίπλα στον ποταμό του Αλμυρού, στον Άγιο Νικόλαο, για μόλυνση με βοθρολύματα του ποταμού και για παρεμβάσεις χωρίς άδεια.

Στην εντατική ο Νίκος Κούνδουρος

Έμφραγμα μετά από ληστεία στο σπίτι του υπέστη ο δημοφιλής σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος το βράδυ της Τετάρτης (20/10).


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κούνδουρος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό, αφού η κατάσταση της υγείας του έχει επειδινωθεί...

"Λέμε Όχι στον Καλλικράτη" - κείμενο πρώην μελών της Επιτροπής Αγώνα Βραχασίου

Ο οκτάχρονος αγώνας των κατοίκων των πρωην Κοινοτήτων Βραχασίου και Μιλάτου ενάντια στην αναγκαστική συνένωση με το Δήμο Νεάπολης μέσω του σχεδίου “Ι. Καποδίστριας”  θα μείνει στην ιστορία σαν μια επιτυχημένη αντίδραση των  τοπικών  κοινωνιών ενάντια στην κατάργηση του δικαιώματος στην αυτοδιοίκηση.
Περιπτώσεις σαν  τη δική μας υπήρξαν και άλλες ανά την Ελλάδα, ενώ στη συνείδηση των μικρών τοπικών κοινωνιών το σχέδιο “Καποδίστριας”  έχει καταγραφεί ως καταστροφικό για τη συνέχιση ύπαρξης των χωριών, αφού στα 12 χρόνια εφαρμογής του Καποδίστρια πολλά χωριά ανά την Ελλάδα ερήμωσαν και απέμειναν σε αυτά μόνο οι  γηραιότεροι, να περιμένουν μοιρολατρικά την  πλήρη ερήμωση.

Την Ελούντα διάλεξε η Lady Gaga για να επισημοποιήσει την σχέση της!

Και για να ελαφρύνουμε το βαρύ προεκλογικό κλίμα, μια είδηση από την διεθνή showbiz.

Τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ελούντα, η Lady Gaga και ο σύντροφός της, Λιουκ Καρλ, έκαναν μία τελετή δέσμευσης, που τους φέρνει ένα βήμα πριν από το γάμο τους.

Το φοβερό μυστικό της Σπιναλόγκας

Φυλάκιζαν και υγιείς μαζί με τους λεπρούς για τιμωρία στην Σπιναλόγκα.
Για πρώτη φορά το νησί των λεπρών στην Κρήτη, αποκαλύπτει το φοβερό μυστικό του: Στα χρόνια του εμφύλιου πολέμου και για μια δεκαετία ακόμα,...

Μια πολύ παράξενη και ελεγχόμενη ανάρτηση

Από το "http://tro-ma-ktiko.blogspot.com" Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 7:45 π.μ. αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο :
Μήνες γυρισμάτων,τεράσιο κεφάλαιο,μια απτις καλύτερες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης. Πλήθος συντελεστών απο μακιγιέρ έως κομπάρσους και φυσικά ένα κάστινγκ που αποτέλεσε την...καλύτερη επιλογή του μεγάλου καναλιού στα 21 χρόνια λειτουργίας τους....

ΔΗΛΩΣΗ-ΣΧΟΛΙΟ

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα και σας το παραθέτουμε.


Με αφορμή την όψιμη δήλωση στήριξης της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λασιθίου στην πρόσκληση παρουσίασης του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κάνω την ακόλουθη δήλωση:...

"Το νησί" κάνει λάθη...αλλά λάθη κάνει και το "ΟΛΑ 11"

Μπορεί "Το Νησί" να έιναι τρομερή παραγωγή κτλ κτλ αλλά ως Ελληνική παραγωγή και κυρίως ως Ελληνικά σκηνοθετημένη δε λείπουν και κάποια μικρολαθάκιακα που σωστά ο Θέμος Αναστασιάδης έβγαλε στην εκπομπή του "ΟΛΑ 11".


Στο βίντεο με τα διάφορα σκηνοθετικά μικρολαθάκια, υπάρχει και ενα λαθάκι που είναι....σωστό!


Μιλάμε για το την σκηνή οπου οι πινακίδες στο αυτοκίνητο (στις πρώτες σκηνές του 1ου επεισοδίου) στην Αγγλία είναι στο πίσω μέρος κίτρινες και στην επόμενη σκηνή μπροστά είναι άσπρες...

Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Νικολάου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Νικολάου προβάλει την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στο ΡΕΧ ώρα 9.30 μ.μ. την ταινία «ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ» του Τόμας Άλφρεντσον

Θέμα που αφορά την φιλοξενία πλοίων στο λιμάνι μας

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από αναγνώστη...

Και το τρίτο...


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Δημοτική Συνεργασία»
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Και το δεύτερο..

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
«ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»

Κουνενάκης Δημήτριος του Ιωάννη
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ)...

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,ΑΛ.ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ!!!

Ἡ γενεαλογία τῆς πολιτικῆς εἶναι συνεχὴς καὶ γνησία κατὰ τοὺς προγόνους. Ἡ ἀργία ἐγέννησε τὴν πενίαν. Ἡ πενία ἔτεκε τὴν πεῖναν. Ἡ πεῖνα παρήγαγεν τὴν ὄρεξιν. Ἡ ὄρεξις ἐγέννησε τὴν αὐθαιρεσίαν. Ἡ αὐθαιρεσία ἐγέννησε τὴν λῃστείαν. Ἡ λῃστεία ἐγέννησεν τὴν πολιτικήν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ.

Γιὰ ν᾿ ἀποκτήσῃ κανεὶς γρόσια, ἄλλος τρόπος δὲν εἶναι, πρέπῃ νἄχῃ μεγάλη τύχη, νὰ εὕρῃ στραβὸν κόσμο, καὶ νὰ εἶναι αὐτὸς μ᾿ ἕνα μάτι, δὲν τοῦ χρειάζονται δύο. Πρέπει νὰ φάῃ σπίτια, νὰ καταπιῇ χωράφια, νὰ βουλιάξῃ καράβια, μὲ τριανταὲξ τὰ ἑκατὸ θαλασσοδάνεια, τὸ διάφορο κεφάλι. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ.

Aναγνώστης

To Nησί - 2ο επεισόδιο

Για να το δείτε πατείστε εδώ.

Παρουσίαση υποψηφίων απόψε για τον Σύγχρονο Δήμο

Απόψε στις 7:00 στο κινηματοθέτρο REX , θα έχουμε την επίσημα παρουσίαση των υποψηφίων.
Ονόματα στην φόρα βέβαια επισήμως δεν υπάρχουν ακόμα....

Έτοιμο το πρώτο!

Το ψηφοδέλτιο που αισιοδοξεί να μετατρέψει τη λαϊκή αγανάκτηση σε ΛΑΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ


Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου 
Χατζηδάκης Βασίλειος του Γεωργίου

Και συνεχίζουμε...

Ευκαιρία για τους Δημότες που μένουν εκτός Αγίου...

Ευκαιρία παρουσιάζεται κάθε φορά που υπάρχουν ευχάριστα γεγονότα όπως οι εκλογές, οχι για τις εκλογές σαν γεγονός καθ'αυτό αλλά γιατί δίνεται η ευκαιρία στους δημότες που μένουν μακριά απο την πόλη μας να έρθουν για μερικές μέρες και να βρεθούν όλοι μαζί ανάμεσα σε φίλους και οικογένεια.

Μπορεί να είναι σκόρπιοι σε όλο το πλανήτη αφού σε κάθε ήπειρο έχουμε πολλούς αντιπρόσωπους....

Βγήκαν τα μαχαίρια ενόψη εκλογών

ΚΑΤΗΓΟΡΩ: ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ,
1ο) Ρατσισμό,
2ο)Εκβιασμό,
3ο) συκοφαντική δυσφήμηση,
4ο)κλοπή,
5ο)Συγκάληψη της διαφθοράς και απαξίωση του υπαλ/λικού κώδικα,που είναι το ευαγγέλιο του κάθε υπαλλήλου και της ομαλής λειτουργίας του Δήμου Αγ.Νικολάου όπου εργάζομαι!!!ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ!!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ...ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ

Επίσκεψη καθηγητών φυσικής αγωγής στον υποψήφιο Δήμαρχο του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος»

Αντιπροσωπεία γυμναστών της πόλης μας συναντήθηκε με τον νύν αλλά και υποψήφιο Δήμαρχο της πόλης μας για να του θέσουν ερωτήματα σχετικά με τις υποδομές αλλά και την αθλητική ενασχόληση των κατοίκων της περιοχής.Ας ρίξουμε μια ματια στα ζητήματα που τέθηκαν...


Οδικός... Μινώταυρος

Σύγχρονος Μινώταυρος, που εκτείνεται από την Κίσσαμο Χανίων ώς τη Σητεία Λασιθίου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, επιεικώς, ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης (ΒΟΑΚ), μήκους περίπου 313 χιλιομέτρων. Κι αυτό, διότι, αν για χατίρι του πραγματικού Μινώταυρου θυσιάζονταν κάθε χρόνο 7 νέοι και 7 νέες από την Αθήνα, η απληστία και η λαιμαργία του σημερινού ΒΟΑΚ δεν έχουν ταίρι, αφού κάθε χρόνο στη μεγαλόνησο ξεκληρίζεται ένα χωριό!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΕΗ

Το περιστατικό αυτό το έζησα σήμερα και ήταν η πρώτη μου φορά που ένιωσα αυτό το συναίσθημα.
Ολο το πρωί σήμερα, δεχόμουν καταγγελίες από οικογενειάρχες αλλά και επαγγελματίες για διακοπές ρεύματος αλλά και για πλήρη αφαίρεση των μηχανισμών ηλεκτροδότησης λόγω χρέους από 150 έως και 500 ευρώ.

Μία ενδιαφέρουσα διασκεύη του Ικαριώτικου από την Ανδριάννα Μπάμπαλη

To "Περιπλανώμενο" ξεκίνησε από την σπουδαία ιδέα του Στάμου Σέμση να χρησιμοποιήσει το refrain 

του "Ικαριώτικου" (Η Αγάπη μου στην Ικαριά - Γ.Κονιτόπουλος) παραλλαγμένο, και με τελείως διαφορετικό κουπλέ.

Ian Hislop-μια εμφάνιση έκπληξη στο ΝΗΣΙ

Όλοι προσέξατε στην αρχή του πρώτου επεισοδίου από το ΝΗΣΙ την εμφάνιση του πατέρα της Αλέξις, ο οποίος είναι προφανέστατα Άγγλος.

Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι ο εν λόγω κύριος είναι o Ian Hislop, σύζυγος της Victoria Hislop η οποία έγραψε το ΝΗΣΙ.

Θα καταγραφούν τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο του Νομού Λασιθίου

Την ανάγκη να υπάρξουν οι απαραίτητες δράσεις πρόληψης κατά των τροχαίων ατυχημάτων επεσήμανε ο Νομάρχης κ. Σήφης Αναστασάκης, με αφορμή τη μελέτη που έχει αναθέσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου με αντικείμενο τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Ο καιρός τρελάθηκε!

Και πάνω που είπαμε ότι ήρθε το φθινόπωρο με την αισθητή μείωση θερμοκρασίας και τις πρώτες βροχές, από προχθές ο καιρός μας τα χάλασε πάλι. Εκεί που αρχίσαμε να βγάζουμε από τις ντουλάπες τα φθινοπωρινά μας και να κατεβάζουμε καμιά ελαφριά κουβερτούλα από το πατάρι ξαφνικά αναγκαστήκαμε να ξεθάψουμε πάλι τα μαγιό και τις πετσέτες θαλάσσης. Το θερμόμετρο ανέβηκε πάνω από 30 °C και η δυσφορία λόγω της αποπνικτική ατμόσφαιρας ήταν έντονη.  Αρκετός κόσμος μάλιστα λόγω των έντονων εναλλαγών στην θερμοκρασία συναχώθηκε.

Το παρκάκι της Ελούντας


Κάθε τόπος που χαρακτηρίζεται ως τουριστικός προορισμός οφείλει να σέβεται τόσο τους κατοίκους του όσο και τους τουρίστες που διατίθενται να αφήσουν τα λεφτά τους στην περιοχή. Ο ανταγωνισμός πλέον είναι πολύ μεγάλος και δεν συγχωρούνται λάθη και παραβλέψεις. Εμείς σας δείχνουμε φωτογραφίες από το παρκάκι με τους φοίνικες που υπάρχει λίγο μετά την Ελούντα στον δρόμο προς Πλάκα.

Άρση ανωνυμίας των blog στη χώρα μας;;

Πρόταση συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης για την άρση της ανωνυμίας των blogs και τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας τους κατέθεσε με συγκεκριμένη κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούση, και Δικαιοσύνης, κ. Χ. Καστανίδη....
abcs